USAR.NL is ingezet op een school in Bagh, waar zich nog ca. 200 vermiste kinderen zouden bevinden. Er zijn inmiddels 3 dode kinderen geborgen. Op de school is ingezet met 2 reddingsgroepen. De honden hebben op dit moment nog geen levende mensen onder het puin aangetroffen.

Een Spaans reddingsteam was al eerder in Bagh geweest en had op de school al een eerste zoekslag gemaakt, maar geen levenden kunnen vinden. De coà¶rdinatie in Bagh vindt plaats door militairen en deze wilden alsnog een nauwgezette zoekslag door USAR.NL. Het Nederlandse USAR-team heeft wel holle ruimten ontdekt en deze worden met opsporingsapparatuur doorzocht. De kans op overlevenden is echter klein.

Voorlopig is het basiskamp van USAR ingericht op in een militair kamp. De 3e reddingsgroep is in dat kamp bezig met de verzorging van de daar aanwezige gewonden. De 4e reddingsgroep is op verkenning op een andere locatie in Bagh op aanwijzing van de militairen. Mentaal gaat het goed met het team nu ze ingezet zijn.

De leden van het reddingsteam worden voortdurend aangeklampd door wanhopige mensen, die op zoek zijn naar vermiste familieleden. Dat maakt het werken moeilijk. De inzet van het team gebeurt echter uitsluitend op aanwijzing van de militairen.

Vanavond (Pakistaanse tijd) zal het USAR-team zich verplaatsen naar een locatie in de omgeving van Bagh op naar gesproken 10 minuten rijden. 's Nachts zal er gerust worden door het team op de nieuwe locatie, tenzij er slachtoffers worden gehoord. 's Nachts is het aardedonker en kan men zich niet verplaatsen. De aanvullende USAR-uitrusting is vannacht aangekomen op het vliegveld van Islamabad en daarvoor wordt transport georganiseerd en zal ca. 13.00 uur (Nederlandse tijd) arriveren bij het USAR-team.

bron:USAR.NL