In samenwerking met de Postbank is de Nederlandse Waterski Bond aanwezig op Sail 2005. Vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus zal het Promotieteam van de NWB samen met het Demoteam aanwezig zijn op de stadsstranden. Wakeboarders en waterskiërs geven dan een demonstratie waarbij zij een menselijke piramide op het water bouwen en zelfs op stoelen proberen vooruit te komen.

Wakeboarden en waterskiën groeit explosief en het niveau stijgt daarmee ook. Het
wakeboarden en waterskiën kunt u aanschouwen en uiteraard genieten van het spektakel dat de sporters u bieden. Daarnaast bieden de gevorderde sporters een waar spel op het water.

De Nederlandse Waterski Bond is bezig de watersport onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Kennismaken met onze fantastische waterski- en wakeboardsport moet voor iedereen haalbaar zijn. Dat de NWB succes heeft in deze opzet blijkt uit het stijgende aantal leden, het niveau waardoor er in Nederlands steeds meer medaillewinnaars op nationaal- en internationaal gebied zijn. Maar ook in het ontplooien van veel activiteiten op sportgebied, events en last but not least de veiligheid op het water. De NWB heeft daartoe een praktijk-vaarbewijs in het leven geroepen om veiligheid op het water voor sporters en recreanten naar een hoog niveau te tillen. Eà©n van de goede stappen in die richting is de rescueboot die Yamaha ter beschikking heeft gesteld.

Vrijdag en zaterdag is het Promoteam aanwezig, om 11.00, 14.00 en 18.00 uur starten de demonstraties. Op zaterdag is dit 11.00, 16.00 en 18.30 uur. U kunt ons vinden op het NEG (Nautisch Evenementen Gebied), Noordkant van het KNSM Eiland.

bron:NWB