Nedlines start in september een nieuwe veerdienst, een shortsea Ropax service, tussen de havens van IJmuiden en Harwich. Het bedrijf richt zich daarbij met name op begeleid vrachtvervoer. Nedlines is het eerste bedrijf dat dagelijks afvaarten gaat verzorgen tussen het noorden van Nederland en het midden en zuiden van Engeland. De oversteek wordt 's nachts gemaakt en is een alternatief voor de bestaande verbindingen over de Noordzee en het Kanaal.

Nedlines BV is een samenwerkingsverband tussen rederij Doeksen Transport Group BV, financieel investeerder Schelling Investments BV en Bart Cunnen, die het initiatief nam voor het project.

De nieuwe Ropax service wordt gevaren met de MS Envoy. Dit schip, dat gecharterd wordt van rederij Finnlines Plc, vaart nu op de KystLink route Hirtshals (in het noorden van Denemarken) - Langesund (in het zuiden van Noorwegen). Met een lengte van 150 en een breedte van 24,4 meter, biedt het schip plaats aan 100 begeleide trailers en 50 personenauto's. De MS Envoy heeft een capaciteit van in totaal 200 passagiers, 70 moderne hutten, een selfservice restaurant, bar, winkel en video- en een speciale chauffeurslounge.

'We geloven sterk in deze markt en de ontwikkelingen op de Noordzee. In een groeiende markt met een toenemende behoefte aan capaciteit voor nachtafvaarten tussen Nederland en Engeland, biedt Nedlines een alternatief dat zich onderscheidt door een unieke route', aldus Jan Willem Doeksen, algemeen directeur van Doeksen Transport Group BV. 'Onze belangrijkste focus is de wereld van het vrachtvervoer. Daarnaast bieden we plaats aan personenauto's en caravans. Door tegemoet te komen aan de specifieke wensen van onze klanten, zoals korte inchecktijden en wachttijden, prima havenfaciliteiten, goede maaltijden tijdens de overtocht en persoonlijke aandacht aan boord à©n op de wal, willen we bekend worden als de meest klantvriendelijke ferry op de Noordzee.'

Strategische partners van Nedlines zijn de Zeehaven IJmuiden NV, KVSA BV, Harwich International Port Ltd en Finnlines Plc. High-tech faciliteiten, een strategische locatie en de prima dienstverlening, maken de haven van IJmuiden aantrekkelijk voor ferries. KVSA is al meer dan 125 jaar een betrouwbare partner voor rederijen, transporteurs, scheepshandelaren en andere marktpartijen in het Amsterdam-Noordzeekanaal gebied. Harwich International Port (een van de leidende vracht- en passagiershavens in het Verenigd Koninkrijk) heeft uitstekende trein- en wegverbindingen naar Londen en het midden en zuidoosten van Engeland. Finnlines is een van de grootste Europese rederijen en beursgenoteerd aan de Helsinki Stock Exchange. Het bedrijf is gespecialiseerd in lijndiensten voor vrachtvervoer in het Baltische gebied.

bron:Nedlines