Op dinsdagmiddag zijn bij een actie 9 personen aangehouden in en nabij een woning in de Roelantstraat. Zij worden verdacht van het handelen in verdovende middelen danwel het bezit hebben van harddrugs. Ook bleek dat in dit pand door veel drugsverslaafden werd gebruikt. Deze actie is het resultaat van veel medewerking van buurtbewoners en samenwerking met partners.

De wijkcoà¶rdinator van de politie heeft eerder dit jaar in samenwerking met de woningstichting, de gemeente de Brijderstichting en de GGZ een gesprek met de buurtbewoners georganiseerd over de klachten die zij hadden over drugs in de wijk. De wijkcoà¶rdinator van de wijk Overdie heeft vervolgens een plan gemaakt, waar deze actie onderdeel van uitmaakt. Buurtbewoners werden verzocht alle overlast en verdachte situaties te melden bij de politie. Op die manier ontstond er een goed inzicht in de problemen die zich in en rond het pand afspeelden. Ook de politie heeft het pand de afgelopen tijd nauwlettend in de gaten gehouden. Op basis hiervan was een inval gerechtvaardigd. De wijk Overdie staat op de nominatie ingrijpend gerenoveerd te worden vanwege de vele achterstanden.

Twee personen in verzekering
Buiten de woning werden zes verdachten aangehouden. Het gaat om een 39-jarige man uit Den Helder, een 39-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats, een 54-, een 34- en een 33-jarige Alkmaarder en een 34-jarige man uit Heiloo. In de woning zijn een 52-jarige vrouw, een 42-jarige man en een 50-jarige man aangehouden. Allen uit Alkmaar afkomstig. Twee van hen, de 50-jarige man en de vrouw zijn in verzekering gesteld.

In de woning werden diverse harddrugs aangetroffen zoals een aantal bolletjes cocaïne. Ook waren er goederen in de woning aanwezig die duiden op het bezit en de handel in harddrugs en werden er zakken met vermoedelijk marihuana aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen en worden verder onderzocht.

bron:Politie Noord Holland Noord