Van zaterdag 18 februari tot en met zondag 26 februari werkt ProRail aan het spoor tussen Woerden en Alphen aan den Rijn. Door de vernieuwingswerkzaamheden kan NS in deze periode geen treinen rijden tussen Woerden en Alphen aan den Rijn. NS laat bussen rijden voor reizigers tussen Woerden, Bodegraven en Alphen aan den Rijn. Reizigers van Leiden naar Utrecht v.v. wordt geadviseerd te reizen via Den Haag Centraal.

Vernieuwing
In opdracht van ProRail vinden sinds oktober 2005 gefaseerd vernieuwingswerkzaamheden plaats tussen Woerden en Alphen aan den Rijn. De spoorvernieuwing wordt grondig aangepakt : het grind (ballast), de bielzen (dwarsliggers) en spoorstaven worden vervangen door nieuw materiaal. Na 25 tot 30 jaar zijn drukbereden sporen aan vervanging toe. Ook de onderhoudspaden langs het spoor en de bovenleidingsarmen worden vernieuwd.
 
Gevolgen voor de treinreizigers
Door de werkzaamheden kan NS geen treinen rijden tussen Woerden en Alphen aan den Rijn. De stoptrein van Leiden naar Utrecht rijdt tot station Alphen aan den Rijn. De stoptrein van Utrecht naar Leiden rijdt tot station Woerden. Voor reizigers tussen Alphen aan den Rijn, Bodegraven en Woerden laat NS bussen rijden. NS adviseert reizigers van Leiden naar Utrecht v.v. te reizen via station Den Haag Centraal. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een half uur.
 
Reisinformatie
NS heeft een speciale folder gemaakt om reizigers te informeren over de gevolgen van deze omvangrijke werkzaamheden. Deze folder wordt uitgedeeld op stations en is ook verkrijgbaar bij de NS-servicepunten. Reizigers kunnen voor meer informatie, het downloaden van de folder en voor het plannen van hun reis kijken op www.ns.nl. Voor een reisadvies op maat kunnen treinreizigers bellen met 0900-1475 (€ 0,35 p.m.).
 
bron: ProRail