Dinsdagavond 22 november, een week na de gewelddadige dood van Louis Sà©và¨ke, is in het centrum van Nijmegen een passantenonderzoek gehouden. Er werden flyers uitgedeeld in de Jan de Wittstraat, hoek Van Schevichavenstraat - Van Welderenstraat, hoek Van Welderenstraat - Eilbrechtstraat en de Molenstraat vlakbij de Vlaamsegas. Ook zijn er dertig flyers op posterformaat opgehangen in horecagelegenheden.

Het resultaat is dat er negen tips gegeven zijn waarmee het rechercheteam goed kan doorrechercheren. De politie sprak zelfs een getuige die de schutter in de Vlaamsegas had zien lopen. Inmiddels heeft een eigenaar van een bordeaux-rode Opel-Vectra zich gemeld en een bestuurder van een Volkswagen-Golf. Die twee auto's zouden in de Van Welderenstraat gezien zijn kort voor, tijdens of na het schietincident. Of het de bestuurders zijn waarnaar de politie op zoek is, wordt nog onderzocht. De identiteit van de wat oudere, lichtelijk mank lopende man en de blonde jongere vrouw die in een Mercedes over de Van Welderenstraat gereden zouden zijn is inmiddels ook bekend.

Politieagenten die het onderzoek deden kregen van het publiek enthousiaste reacties, omdat zij het positief vonden dat de politie met zoveel ´blauw' op straat was.

bron:Politie Gelderland-Zuid