De politie in Groningen constateert de laatste tijd dat sommige verkeersdeelnemers de aanwijzingen van verkeersregelaars niet opvolgen. Ondanks duidelijke aanwijzingen van deze opgeleide vrijwilligers wordt toch doorgereden of niet geluisterd. De politie ziet streng toe op dergelijke overtredingen. Zij verbaliseert deze overtreders voor het niet opvolgen van aanwijzingen van een verkeersregelaar. Als een automobilist niet luistert naar de verkeersregelaar, dan kan deze rekenen op een boete van 130 euro.

De afgelopen weken heeft de politie meerdere automobilisten bekeurd, omdat zij geen gehoor gaven aan de aanwijzingen van verkeersregelaars. Enkele jaren geleden reed een automobilist in Stedum over de tenen van een verkeersregelaar. In dit geval werd door de politie proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. De bewuste automobilist kreeg destijds een boete van 800 euro opgelegd. De politie merkt op dat slechts een kleine groep verkeersdeelnemers niet luistert naar deze aanwijzingen.
Evenementen
Verkeersregelaars, allen vrijwilligers, hebben een opleiding gevolgd om dit werk te mogen doen. Zij hebben in hun werk als verkeersregelaar dezelfde status als een politieagent. Hun aanwijzingen moeten ten allen tijde worden opgevolgd. Deze vrijwilligers worden ingezet tijdens evenementen in de gehele provincie Groningen. Te denken valt aan de jaarlijkse bloemetjesmarkt, voetbalwedstrijden van FC Groningen en wielerwedstrijden.  
 
bron:Politie Groningen

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular