Dole Food Company, Inc. bevestigde vandaag dat de antitrustautoriteiten van de Europese Commissie een huiszoeking hebben gehouden in enkele kantoren van het bedrijf in Europa.    

De Europese Commissie onderzoekt vermeende schendingen van de mededingingswetten van de Europese Unie in de bananen- en ananasindustrie. Het bedrijf werkt samen met de autoriteiten. Dole Food Company, Inc. heeft een omzet van 5,3 miljard USD in 2004 en is 's werelds grootste producent en verkoper van vers fruit, verse groenten en snijbloemen. Dole brengt een groeiende lijn van verpakte en bevroren voedingsmiddelen op de markten is marktleider op het gebied van voedingsleer en -onderzoek.

Dit bericht bevat "uitspraken over de toekomst", in de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, die onderhevig zijn aan een aantal risico's en onzekerheden. Uitspraken over de toekomst, die gebaseerd zijn op de huidige verwachtingen vanhet management, zijn meestal te herkennen aan het gebruik van termen als "kan," "zal," "verwacht," "gelooft," "is van plan" en vergelijkbare uitdrukkingen. De potentiële risico's en onzekerheden die ervoor kunnen zorgen dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de in dit persbericht expliciet genoemde of geïmpliceerde resultaten, omvatten weersverschijnselen; de manier waarop de markt reageert op druk op het industrievolume; de voorraden en prijsbepaling van producten en grondstoffen; elektriciteitstoevoer en prijsbepaling; veranderingen in rentevoeten en wisselkoersen; economische crisissen en veiligheidsrisico's in ontwikkelingslanden; internationale conflicten; en quota's, tarieven en andere overheidsacties. Meer informatie over de factoren die de financiële resultaten van Dole kunnen beïnvloeden staat in de documenten die het
bedrijf heeft ingediend bij de SEC, waaronder zijn jaarverslag op Formulier 10-K.

bron:Dole