Op dinsdagavond 24 mei 2005 heeft de politie in samenwerking met de Stichting Namaakbestrijding (SNB) een onderzoek in gesteld bij twee kermisattracties op de kermis in Geleen in verband met de aanwezigheid van namaakproducten van het merk Diddl. Deze zouden als prijzen worden weggegeven.

Bij de eerste attractie deed men afstand van deze namaakproducten. Bij de tweede attractie liepen de gemoederen zodanig hoog op, dat het tot een confrontatie kwam tussen de politieagenten, diverse kermisexploitanten en bezoekers. In verband hiermee heeft de politie vanmorgen twee verdachten aangehouden. De politie stelt een onderzoek in en sluit niet uit dat er nog meer personen zullen worden aangehouden.

Aanleiding voor de controle was een melding dat een medewerker van het bedrijf dat het alleenrecht heeft op de verkoop van Diddl produkten, constateerde dat er nep-produkten van Diddl op de kermis te krijgen waren. De gemeente Sittard-Geleen heeft inmiddels besloten (bestuursdwang) dat de betrokken attractie vandaag gesloten blijft.

bron:Politie Limburg Zuid

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular