Politieteam Heusden heeft het onderzoek naar onzedelijk gedrag door een 49-jarige Vlijmense nepfotograaf nagenoeg afgerond. De man wordt ervan verdacht tijdens zogenaamde fotosessies drie meisjes te hebben aangerand en à©à©n van die meisje gedeeltelijk ontkleed te hebben gefotografeerd.

In de loop van het onderzoek bleek dat de man zijn slachtoffers zowel rechtstreeks als via foldertjes een modellencarriëre in het vooruitzicht stelde. Als de meisjes eenmaal in de zogenaamde fotostudio achter zijn woning in Vlijmen kwamen, werden zij tijdens de sessie onzedelijk door de man betast. Eà©n van de drie meisjes is door de verdachte ook gedeeltelijk ontkleed gefotografeerd.Twee van de meisjes, toen 15 en 17 jaar oud, hebben aangifte gedaan. Een derde slachtoffer van aanranding heeft daarvan afgezien.

Eind september heeft de politie de eerste aangifte opgenomen. Op 1 november is de verdachte in zijn woning aangehouden. Onder leiding van de rechter-commissaris is een onderzoek in de woning en een bedrijfspand van de man ingesteld. Daarbij zijn o.a. computers, harde schijven, dvd's en een fotocamera inbeslaggenomen. De politie gaat er vooralsnog vanuit dat de man de foto's alleen voor eigen gebruik maakte. De computers van de man worden nog nader onderzocht door de digitale recherche. De verdachte zit nog in voorlopige hechtenis. De politie sluit niet uit dat meer meisjes slachtoffer van de man zijn geworden.

bron:Politie Brabant-Noord