Het schutterstuk, vorig jaar geschilderd ter gelegenheid van Alkmaars 750-jarig bestaan, is vanaf eind juli weer te bewonderen. Het krijgt een plek in de ontvangsthal van het politiebureau aan het Mallegatsplein.

Zowel de Stichting Schutterstuk Alkmaar als wethouder van Cultuur Hans Meijer zijn enthousiast over de nieuwe locatie van het schilderij. Hans Meijer: ´Ik ben erg blij dat deze locatie voor het stuk is gevonden. Het hangt straks op een openbare, goed toegankelijke plek. Ik kan me ook geen plek bedenken die meer van toepassing is: de schutters waren tenslotte de voorlopers van de politie.' Naar verwachting wordt het stuk in week 29 (de week van 18 juli) van de kelder van het Stedelijk Museum naar het politiebureau verhuisd.

Beeldend kunstenaar Rob Houdijk schilderde vorig jaar het 2,5 bij 4 meter grote schutterstuk. De Stichting Schutterstuk Alkmaar 750 jaar Stad schonk het gemeentebestuur het schilderij bij wijze van aandenken aan het jubileum. Op het schuttersstuk staan dertig mensen die Alkmaar de afgelopen vijftig jaar op de kaart hebben gezet. Tijdens het feestjaar werd het stuk twee maanden tentoongesteld in het Stedelijk Museum.

bron:Gemeente Alkmaar

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular