De nieuwe InfraStruxure Operations PRO Pack geeft relatie weer tussen virtuele machine en fysieke omgeving

Vianen, 26 mei 2010 - Virtuele omgevingen in datacenters sluiten vaak niet aan bij de steeds complexer wordende fysieke infrastructuur. APC by Schneider Electric heeft daarom zijn InfraStruxure Operations geïntegreerd met Microsoft System Center Virtual Machine Manager. Het nieuwe managementpack voor Performance en Resource Optimization (PRO) is bedoeld voor het optimaliseren van het prestatieniveau en de beschikbaarheid van virtual machines. APC Pro Pack zorgt ervoor dat Microsoft‘˜s Virtual Machine Manager wordt verbonden met belangrijke waarschuwings- en monitoringsystemen binnen de technische infrastructuur, zoals voor energieverbruik, koeling, veiligheid en andere omgevingsfactoren. Met die informatie kan het PRO Pack automatisch correcties uitvoeren, zoals het verplaatsen van de VM's naar fysieke servers die op dat moment beter geschikt zijn.

InfraStruxure Operations integreert via Microsoft Systems Center Operations Manager met de Virtual Machine Manager door gebruik te maken van een PRO pack-connector. Het APC PRO Pack koppelt de gegevens die van de fysieke laag in de infrastructuur komen met de gegevens van de virtuele machines van Microsoft. Schommelingen binnen die infrastructuur worden vertaald naar een analyse, waarbij wordt berekend wat de invloed van de gebeurtenissen is op de hosts waarop de virtuele omgeving draait. Een uitkomst van die analyse kan zijn dat een host-systeem is aangetast. Het is dan nodig dat de virtuele machines worden gemigreerd naar een host die beter geschikt is.

InfraStruxure Operations maakt deel uit van het APC InfraStruxure Management-portfolio, waarmee organisaties een compleet zicht krijgen op de fysieke datacentrum-infrastructuur. Onderdelen zijn onder andere traditionele monitoring en beheer van voeding, koeling, beveiliging en de verdere technische omgeving. Bovendien is het mogelijk om simulaties uit te voeren en een beeld te krijgen van de verdeling van capaciteit en de levensduur van componenten. Ook kunnen de Power Usage Effectiveness (PUE), het energieverbruik en de kosten worden bijgehouden.

De InfraStruxure-oplossing van APC by Schneider biedt een leveranciersonafhankelijk beheer met realtime meldingen. Hierbij toont InfraStruxure Operations ook het complete overzicht van de omgevingen, bestaande uit meerdere datacenters, een enkel datacenter of apparaat binnen dit datacenter. Gebruikers krijgen automatisch aanbevelingen op het moment dat er mogelijke problemen kunnen ontstaan binnen de infrastructuur. De ingebouwde PUE-calculator biedt een nauwkeurig overzicht van het dagelijkse energiegebruik.

´Met het uitgebreide overzicht van de fysieke infrastructuur kunnen bedrijven een steeds complexer wordende ICT-omgeving beheren en monitoren. Daarnaast kunnen zij virtuele machines in gebruik nemen en beheren‘˜, zegt Wim Hendriksen, Country Manager Benelux van APC. ´Microsoft-klanten die virtuele clusters uitrollen en de APC PRO Pack in gebruik nemen, krijgen het noodzakelijke inzicht in de manier waarop hun virtuele machines in verhouding staan tot de fysieke servers en hun locaties. De APC PRO-pack migreert de virtuele machines automatisch naar gezonde host-omgevingen, zodat klanten kunnen blijven voldoen aan hun Service Level Agreements.‘˜

De APC InfraStruxure Management Software is ook compatibel met System Center Operations Manager 2007 van Microsoft. De APC PRO Pack is beschikbaar als download van de website van APC vanaf het derde kwartaal van 2010. Kijk voor meer informatie op www.apc.com.

Over APC by Schneider Electric
APC by Schneider Electric, een wereldwijde leverancier op het gebied van à¢â‚¬Å“Critical Power and Cooling Services‘˜, biedt producten, software en systemen voor thuis- en kantoorgebruik, datacenters en fabriekstoepassingen. Omdat APC zich als geen ander richt op innovatie, levert het bedrijf baanbrekende en energie-efficiënte oplossingen voor belangrijke technologie en industriële toepassingen. APC biedt hiermee uitgekiende, vlekkeloos geïnstalleerde en goed onderhouden oplossingen gedurende de gehele levenscyclus. Het assortiment omvat zowel uninterruptible power supplies (UPS), precisie cooling units, racks, beveiligingsmanagement en ontwerp- en managementsoftware,als APC‘˜s InfraStruXure-architectuur, de meest uitgebreide, geintegreerde energie-, koeling- en beheeroplossing.

Als wereldwijde specialist in energiemanagement en met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infrastructuur, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. Het bedrijf biedt oplossingen om energie veilig, betrouwbaar en efficiënt te maken. In 2009 hebben ruim 100.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan € 15,8 miljard. Onder het motto ´make the most of your energy‘˜ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.

www.apc.com

Contact
APC
Jacqueline van Zetten
Tel: +31 (0)347-32 52 41
E-mail: [email protected]

Eigen_Zinnig PR & Communicatie
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
E-mail: [email protected]