Vitaalbrood Prà³-FIT® is een nieuwe broodsoort voor mensen met een verhoogd cholesterolgehalte. De cholesterolverlagende werking is onlangs goedgekeurd volgens de Gedragscode voor de wetenschappelijke onderbouwing van gezondheidsclaims. Mensen met een verhoogd cholesterolgehalte kunnen het cholesterolgehalte verlagen door dagelijks vier sneetjes Vitaalbrood Prà³-FIT te eten.

De werkzame stof is de vezelsoort bà©ta-glucan (OatWell®) die wordt gehaald uit haver. Drie gram bà©ta-glucan per dag kan het LDL-cholesterolgehalte van mensen met een verhoogde cholesterolspiegel in drie weken met 3% verlagen. Voor dit effect moeten vier sneetjes Vitaalbrood Prà³-FIT per dag worden gegeten. Vitaalbrood Prà³-FIT is verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Goede combinatie met andere cholesterolverlagende producten
Vitaalbrood Prà³-FIT is goed te combineren met cholesterolverlagende producten zoals Benecol of Becel pro.activ. Ook deze producten zijn goedgekeurd volgens de Gedragscode van het Voedingscentrum en kunnen het cholesterolgehalte tot ongeveer 10% verlagen. Er is geen sprake van een nadelig effect bij gebruik van meer dan de aanbevolen hoeveelheid en bij gebruik door mensen met een gezond cholesterolgehalte.

Functionele voedingsmiddelen
Het Voedingscentrum noemt Vitaalbrood Prà³-FIT een zogenaamd functioneel voedingsmiddel. Functionele voedingsmiddelen zijn voedingsmiddelen waaraan gezondheidsbevorderende stoffen zijn toegevoegd of waaruit bepaalde bestanddelen zijn verwijderd. Het gezondheidsbevorderende effect van deze producten wordt samengevat in een gezondheidsclaim. Het Voedingcentrum beheert de Gedragscode voor de wetenschappelijke onderbouwing van gezondheidsclaims. Bij het doorlopen van de Gedragscode wordt de geclaimde werking gecontroleerd. Vitaalbrood Prà³-FIT is het zevende product dat echt werkt en de code met succes heeft doorlopen.

bron:Voedingscentrum