Nieuw cholesterolverlagend broodVitaalbrood Pró-FIT® is een nieuwe broodsoort voor mensen met een verhoogd cholesterolgehalte. De cholesterolverlagende werking is onlangs goedgekeurd volgens de Gedragscode voor de wetenschappelijke onderbouwing van gezondheidsclaims. Mensen met een verhoogd cholesterolgehalte kunnen het cholesterolgehalte verlagen door dagelijks vier sneetjes Vitaalbrood Pró-FIT te eten.

De werkzame stof is de vezelsoort béta-glucan (OatWell®) die wordt gehaald uit haver. Drie gram béta-glucan per dag kan het LDL-cholesterolgehalte van mensen met een verhoogde cholesterolspiegel in drie weken met 3% verlagen. Voor dit effect moeten vier sneetjes Vitaalbrood Pró-FIT per dag worden gegeten. Vitaalbrood Pró-FIT is verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Goede combinatie met andere cholesterolverlagende producten
Vitaalbrood Pró-FIT is goed te combineren met cholesterolverlagende producten zoals Benecol of Becel pro.activ. Ook deze producten zijn goedgekeurd volgens de Gedragscode van het Voedingscentrum en kunnen het cholesterolgehalte tot ongeveer 10% verlagen. Er is geen sprake van een nadelig effect bij gebruik van meer dan de aanbevolen hoeveelheid en bij gebruik door mensen met een gezond cholesterolgehalte.

Functionele voedingsmiddelen
Het Voedingscentrum noemt Vitaalbrood Pró-FIT een zogenaamd functioneel voedingsmiddel. Functionele voedingsmiddelen zijn voedingsmiddelen waaraan gezondheidsbevorderende stoffen zijn toegevoegd of waaruit bepaalde bestanddelen zijn verwijderd. Het gezondheidsbevorderende effect van deze producten wordt samengevat in een gezondheidsclaim. Het Voedingcentrum beheert de Gedragscode voor de wetenschappelijke onderbouwing van gezondheidsclaims. Bij het doorlopen van de Gedragscode wordt de geclaimde werking gecontroleerd. Vitaalbrood Pró-FIT is het zevende product dat echt werkt en de code met succes heeft doorlopen.

bron:VoedingscentrumComments are closed.
%d bloggers liken dit: