Tijdens een feestelijke ceremonie in de Americahal in Apeldoorn presenteert de Koninklijke Landmacht dinsdag 21 maart het nieuwe embleem van 1 Logistieke Brigade. Commandant der Landstrijdkrachten generaal Peter van Uhm reikt het mouwembleem uit. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de brigade dat alle militairen bij elkaar staan aangetreden tijdens een ceremonieel appèl.
Na grootscheepse reorganisaties binnen de landmacht kreeg het voormalig Divisie Logistiek Commando in maart 2005 een nieuwe naam: 1 Logistieke Brigade (1Logbrig). Deze bestaat uit zes verschillende bataljons en compagnieën en telt bij elkaar ongeveer 4000 militairen. Ze biedt operationele logistieke ondersteuning aan alle onderdelen van de landmacht en bij alle grondgebonden operaties voor heel Defensie.
De brigade vertegenwoordigt drie disciplines: Bevoorrading en Transport, Onderhoud en Herstel en Geneeskundige Verzorging. Logistieke ondersteuning is bij elke oefening, operatie en missie nodig; dit betekent dat personeel van 1 Logistieke Brigade altijd en overal ter wereld inzetbaar en aanwezig is.
bron:MinDef