(Persbericht) PERSBERICHT
Hoofddorp, 3 september 2010

NIEUW FESTIVAL DUYCKER BUYTEN GAAT VAN START

Het grote plannen kan beginnen, want de timetable van Duycker Buyten is vanaf nu te vinden op de festivalwebsite. Duycker Buyten is een gratis festival waarbij een brede muzikale programmering centraal staat voor een brede doelgroep. De eerste editie van het festival vindt plaats op zaterdag 11 september a.s. op het Raadhuisplein in Hoofddorp.

Tijdens Duycker Buyten is hedendaagse muziek te horen van 29 verschillende acts op 2 podia. Op mainstage worden uiteenlopende muziekstijlen vertegenwoordigd als pop, hiphop, rock, mainstream en alternatief. Er wordt gestart met de finale van de Popprijs HLMRmeer, waarbij Ravolva en Isfere strijden om een coachingpakket ter waarde van 2500,- euro en uiteraard de waardering van alle festivalbezoekers.

Op mainstage volgen verder nog uiteenlopende optredens van The Mad Trist, Only Seven Left, Shane Shu, de Stokers, à“¦nder/FS Green & Hef met als headliners Alphabeat en C-mon & Kypski.

Alphabeat is een van oorsprong Deense popband. Hun single Fascination was een grote hit en doorbraak in Europa en is ook in Nederland grijsgedraaid. Dit jaar is het album à¢â‚¬Å“The beat isà¢â‚¬¦à¢â‚¬ uitgebracht, met nog meer lekkere danceable popmusic.
C-mon & Kypski zijn à¢â‚¬Å“The hot shit in Europe right nowà¢â‚¬ en maken genreoverschrijdende muziek. Na waanzinnige optredens op festivals als Oppikoppi, Zuid-Afrika en Sziget, Hongarije staan C-mon & Kypski als waardige afsluiters op het Duycker Buyten festival.

Het tweede podium is de Artquake Talent Stage Factory. Hier treden de beste lokale acts en talenten op in diverse shows met thema‘˜s als Rock On, Drop In!, Artalicious, Singing Sunday, Smack en Grootspraak. The Hopedealers, Fool‘˜s House, MC Jaja, Rex-n-Undercover, PleaSe! en nog vele anderen zullen knallen op dit podium. Ook worden er skate demo‘˜s gegeven door o.a. Koen de Regt & This is Soul, Adil Farhouni, Meervoudig Nederlands kampioen inline skaten en een workshop skateboarden by Revert Rockers.

De festivalkrant Duycker Buyten zal a.s. dinsdag worden verspreid in de gemeente Haarlemmermeer en uiteraard op het festival, met daarin vanzelfsprekend aandacht voor het programma van Duycker Buyten, twee exclusieve interviews met o.a. Alphabeat. Ook wordt er wordt vooruitgeblikt op de programmering en de spectaculaire opening van Podium Duycker die in januari 2011 zal plaatsvinden. Meer informatie over het festival en de programmering is te vinden op www.duycker.nl