Van 17 tot en met 20 juli vestigt Sjef Meijman zich als NieuwBouwBoer in de woonwijk Vathorst, Amersfoort.
Met drie koeien, drie schapen en een stel kippen betrekt hij een casco in de Meester Smeetslaan. In de voortuin verbouwt hij groenten. En met de Groentekar, een wagen die het midden houdt tussen een moestuin en een marktkraam, rijdt hij op gezette tijden door de wijk.
Tijdens het project ‘De Boerderij’ zal de NieuwBouwBoer bezig zijn met het normale werk op een boerderij. Koeien melken, beesten voeren, stallen uitmesten, schoffelen en oogsten. Publiek is welkom om eens rond te kijken in de Boerderij en een glaasje verse melk te komen drinken.

Voor de bouw van de vinex-wijk Vathorst moest veel agrarische grond wijken. Boeren werden uitgekocht, en konden vertrekken met hun vee. De NieuwBouwBoer vond het welletjes en besloot terug te gaan naar de plek waar de boerderijen ooit gevestigd waren.
Sjef Meijman refereert hiermee aan het oorspronkelijke gebruik van de grond en maakt een knipoog naar de ruimtelijke ordening in Nederland.
Sjef Meijman is beeldend kunstenaar en houdt zich al enige tijd bezig met de relatie van de mens met haar natuurlijke omgeving. Zijn werk heeft een agrarische inslag. Met een eigenzinnige blik naar de landbouw en wetenschappelijk onderzoek behandelt hij de voedselproductie, de klimaatproblematiek en onze blik naar de natuur.
Ander werk van Sjef Meijman is bijvoorbeeld de Plantendisco (februari 2008)
Het project De Boerderij is onderdeel van Kunstkavel, georganiseerd door Vario Mundo en vindt plaats van 17 tot en met 20 juli 2008.
Adres: Meester Smeetslaan, Amersfoort / Hooglanderveen / Nieuwbouwwijk Vathorst
Voor meer informatie:
Groet Sjef Meijman
Tel. 06-44600184
www.sjefmeijman.nl