Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de benoemingen bekend gemaakt van Gerrit Goedhart tot burgemeester van Noordwijkerhout, de heer B.C. Hoekstra tot burgemeester van Leek en van F.J.Spekreijse to burgemeester van Lochem.

De heer drs. G. (Gerrit) Goedhart is met ingang van 1 december 2005 benoemd tot
burgemeester van Noordwijkerhout. De heer Goedhart (50 jaar, CDA) is op dit moment hoofd maatschappelijke opvang en verslavingsbeleid bij de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Amsterdam. Daarvoor was hij beleidsmedewerker maatschappelijke en geestelijke gezondheidszorg bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De heer Goedhart heeft theologie gestudeerd in Utrecht. Van 1994 - 2002 was hij gemeenteraadslid en van 1998 -  2002 fractievoorzitter van het CDA in Amsterdam.  De heer Goedhart is gehuwd en heeft drie kinderen. De heer Goedhart volgt als burgemeester de heer drs. J.J.M. Polman (D66) op die per 19 mei 2005 benoemd is tot burgemeester van de gemeente Bergen op Zoom.

De heer B.C. Hoekstra (VVD, 52 jaar) is met ingang van 1 december 2005 benoemd tot
burgemeester van de gemeente Leek. De heer Hoekstra is momenteel wethouder in Haren.
De heer Hoekstra volgt als burgemeester de heer S. de Jong op die per 1 september 2005 met pensioen is gegaan.

De heer F.J. Spekreijse is met ingang van 1 december 2005 benoemd tot burgermeester van de gemeente Lochem. De heer Spekreijse (VVD, 52 jaar) is momenteel burgemeester in Wieringermeer. De heer Spekreijse wordt burgemeester van Lochem, dat bestaat uit de per 1 januari 2005 samengevoegde gemeenten Lochem en Gorssel.

bron:BZK