In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 juni heeft CNV Chemie en energie een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao voor de vijfhonderd werknemers van DSM Resins. De afgesproken loonsverhoging is 1 procent op 1 juli van dit jaar en 0,75 procent op 1 januari volgend jaar. Voorts krijgen de werknemers in oktober een eenmalige uitkering van 0,5 procent en begin volgend jaar een resultaatafhankelijke uitkering van 1 procent.

Ook is de pensioenregeling zodanig aangepast dat vervroegd uittreden op 62 jaar mogelijk blijft, terwijl de pensioenleeftijd tegelijkertijd op 65 is gesteld. De pensioenuitkering bedraagt 75 procent van het laatst verdiende loon.

Studie naar WAO en WIA
CNV Chemie en energie heeft voorts met de directie afgesproken dat de gevolgen van de nieuwe arbeidsongeschiktheidswetgeving in een studie nader moeten worden bekeken. Wel is overeengekomen dat zieke werknemers het eerste jaar 100 procent doorbetaald krijgen. In het tweede jaar zakt het inkomen het eerste half jaar naar 90 procent en in het tweede half jaar naar 80 procent.

Voordeel
De vakbondscontributie zal voorts fiscaal vriendelijk worden verrekend met het loon, zodat vakbondsleden hier tientallen euro's voordeel van hebben.

DSM Resins heeft vestigingen in Hoek van Holland, Zwolle en Schoonebeek.

bron:CNV