EERSEL, 20100402 -- Construction Media gaat weer een stapje verder met haar cursus Basisveiligheid VCA - De VGM Box® klassikaal. Zij speelt hiermee in op de grote vraag naar klassikale VCA cursussen, die in het algemeen als weinig aansprekend worden ervaren.

De VGM Box cursus kent een geheel nieuwe opzet. De gehele cursus is namelijk volledig opgebouwd uit korte films, die op een groot beeldscherm worden vertoond. Na elk filmfragment volgen er vragen die de cursist door middel van een stemkastje kan beantwoorden. Indien de resultaten hierom vragen kan de docent verder ingaan op de behandelde stof. Op deze manier wordt in à©à©n dag de gehele lesstof behandeld en vindt aan het einde van de dag het examen plaats.

Het is algemeen bekend dat leerstof eerder wordt opgenomen en langer bijblijft als er beelden worden gebruikt. Eà©n plaatje zegt meer dan duizend woorden. Construction Media heeft hiermee in de afgelopen tien jaar de nodige ervaring opgedaan. Onder andere met haar product De Bouwbox, dat vooral wordt ingezet bij toolboxmeetings (korte praktijkgerichte films over veiligheid, gezondheid & milieu en over productverwerking en werkmethodieken). En ook de geheel audiovisuele VCA Basisveiligheid E-learning cursus van De VGM Box heeft laten zien dat door gebruik van filmbeelden hoge slagingspercentages te behalen zijn.
De klassikale cursus van De VGM Box voldoet geheel aan de nieuwe eind- en toetstermen van stichting Ecabo van maart 2009.

Vanaf januari 2010 zijn de cursussen van start gegaan in Schiedam, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam, Zwolle en Arnhem. Na bijna drie maanden kunnen we al concluderen dat de interesse en het aantal aanmeldingen groot is. Het slagingspercentage is met 98% hoog te noemen en uit de reacties van de cursisten blijkt dat ze zeer tevreden zijn over deze nieuwe manier van kennisoverdracht.

Meer informatie en aanmelden kan men op www.vca-cursus.com.