In opdracht van ProRail wordt de onbewaakte fietsenstalling van station Maassluis Centrum vernieuwd. In de nieuwe rekken kunnen reizigers hun fiets gemakkelijk en veilig stallen. De fietsenstalling heeft na de ombouw in totaal 352 klemmen (voorheen 283). Tijdens de ombouw zijn de tijdelijke fietsklemmen direct naast de huidige stalling  te vinden. 

De nieuwe stalling biedt meer gemak aan de fietsende treinreiziger. In de onbewaakte stalling is meer ruimte tussen de klemmen, zodat ook fietsen met bijvoorbeeld brede sturen of fietstassen goed gestald kunnen worden. De rekken bieden meer mogelijkheden om fietsen vast te zetten met kabel- of beugelsloten.

De nieuwe stalling bij station Maassluis Centrum wordt gebouwd op dezelfde plaats als de oude. Daarom zijn tijdelijke fietsklemmen nodig, waar fietsers hun fiets tijdens de werkzaamheden kunnen plaatsen. Deze tijdelijke stalling staat tussen de bomen direct naast de huidige stalling.

De vernieuwing van de stalling op station Maassluis Centrum is onderdeel van het project ´Ruimte voor de Fiets'. Via het ombouwprogramma Ruimte voor de Fiets beschikken veel stations in Nederland straks over een nieuwe fietsenstalling. ProRail leidt het programma en heeft sinds 2000 op meer dan 200 stations fietsenstallingen omgebouwd. ProRail werkt in het programma samen met verschillende partners, bijvoorbeeld met de verschillende gemeenten. Maar ook belangenorganisaties als de Fietsersbond en Rover zijn betrokken. In 1997 heeft het Ministerie van Verkeer en Waterstaat nieuwe voorwaarden opgesteld, waaraan fietsenstallingen bij stations in principe moeten voldoen. ProRail past zoveel mogelijk stallingen aan deze maatregelen aan.

bron:Prorail