Binnenkort gaat een nieuw evenement van start; DE KUNSTFIETSROUTE VAN SCHERMER TOT MARKENBINNEN. Dit evenement is in de plaats gekomen van de alom bekende Kunsttiendaagse en wordt georganiseerd door de gemeente Schermer in samenwerking met de kunstcommissies van de gemeenten Graft-De Rijp en Schermer.

Er is besloten dit jaar kunst op een vernieuwende manier te tonen. Niet alleen genieten van kunst, maar ook van het landschap en de cultuurhistorische bouwwer-ken zoals kerken en (heren)boerderijen. Dit wordt bereikt door een tweetal fietsroutes die door onder andere Schermer en Graft-De Rijp leiden. Onderweg zijn diverse kerken en ateliers geopend waar de kunstenaars exposeren. Ook gemeentehuis Wittenburg is onderdeel van de kunstfietsroute.

De deelnemende kunstenaars in het gemeentehuis zijn:
Marjo Buccheri, Ewoud de Groot, Lidy Jeuring, Eva Jorritsma-Thà¶ne, Denise Kamp, Carla Lagas, Noni Plomp, Ira Rademakers, Nely de Ruiter, Chris Vanenechten, Wladimir Zwaagstra en diverse kunstenaars van het Atelier de Schermer.

De kunstfietsroute vindt plaats op 28 en 29 mei aanstaande en de openingstijden van bijna alle loca-ties zijn van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

In het gemeentehuis van Schermer en de VVV in Graft-De Rijp zijn folders beschikbaar met gedetail-leerde informatie over de kunstfietsroute.

bron:Gemeente Schermer