(Persbericht) Vianen, 15 augustus 2011 - Nauwkeurige informatie over energieverbruik is essentieel voor beheerders van datacenters. Door het verbruik op apparaatniveau te meten, is het mogelijk om grote kostenbesparingen te realiseren. Daarom brengt APC by Schneider Electric de Next Generation Switched Rack PDU op de markt. Deze bieden de mogelijkheid om het energieverbruik van individuele apparaten te meten. Met deze Metering-by-Outlet-functie krijgen ICT-beheerders de mogelijkheid om precies vast te stellen hoeveel energie ieder afzonderlijk onderdeel binnen het datacenter verbruikt. De Rack PDU kan dan precies worden afgesteld op de energiebehoefte van de aangesloten apparaten. Dit helpt beheerders om de energie-efficiency te maximaliseren.

De nieuwe generatie Switched Rack PDU met Metering-by-Outlet biedt ICT-beheerders de volgende functies:
*Meten van de energie die door een individuele PDU wordt geleverd Dit geeft ICT'ers een gedetailleerd overzicht van de energie zoals deze wordt doorgegeven door individuele PDU's. Dit kan worden weergegeven als trend, waardoor het mogelijk wordt om de capaciteit nauwkeuriger te plannen.
*Efficiënt aanpassen van de energietoevoer naar apparatuur - De Rack PDU beschikt over software waarmee het energieverbruik van ieder individueel component in een overzicht wordt geplaatst. Ook genereert de software uitgebreide logbestanden die informatie bevatten voor toekomstige uitbreidingen of reorganisaties.
*Beheer van afstand voor individuele units - ICT-beheerders hebben controle over individuele PDU's. Hij of zij kan de eenheid aan en uit zetten, bijvoorbeeld voor energie-recycling, reboot van vastgelopen apparatuur of het voorkomen van ongeautoriseerd gebruik van losse systemen. Verder kunnen ze de volgorde waarop eenheden worden opgestart of uitgezet bepalen, zodat overbelasting van circuits wordt voorkomen.

Daarnaast biedt de Next Generation Switched Rack PDU-productlijn dezelfde functies die reeds aanwezig zijn bij de AP8000-serie Rack PDU's. Voorbeelden daarvan zijn:
*Actieve Energiemeters - Hiermee krijgen ICT-beheerders toegang tot alle beheermogelijkheden via het netwerk. De instellingen van de Rack PDU zijn benaderbaar via het web, SNMP en telnet. Ook kunnen gebruikers waarschuwingen instellingen voor eventuele overbelasting, zodat energieverlies voor kritieke apparatuur kan worden vermeden.
*Interactief LCD-display - Biedt een realtime-overzicht van de connectiviteit van apparatuur en load balancing. Temperatuur en luchtvochtigheid kunnen worden gemonitord en gekoppeld aan door de gebruiker ingestelde waarschuwingssystemen.
*Monitoring van de omgevingscondities - De PDU bevat een poort waaraan externe sensoren voor het meten van temperatuur en luchtvochtigheid kunnen worden aangesloten. Dit biedt de mogelijkheid om de omgevingsfactoren op rackniveau te monitoren.
*Vastzetten van IEC-connectoren - De connectoren maken het mogelijk om de nieuwe IEC-kabels eenvoudig weg te stoppen. Onhandige klampen voor kabelbeheer zijn hierdoor niet langer nodig.

De Next Generation Metered Rack PDU's zijn per direct beschikbaar.

Over APC by Schneider Electric
APC by Schneider Electric is een wereldwijde leider op het gebied van energievoorziening en koeling, Het bedrijf levert hardware en software, die is ontworpen om de beschikbaarheid en energie-efficiëntie te verhogen binnen zakelijke netwerken, datacenters en productieomgevingen. Daarbij beschikt APC by Schneider Electric over de expertise en het uitgebreide netwerk van Schneider Electric's Critical Power & Cooling Services. APC levert nauwkeurig geïnstalleerde en goed onderhouden oplossingen gedurende hun volledige levenscyclus. Omdat innovatie centraal staat, kan APC energie-efficiënte oplossingen bieden voor belangrijke technologische en industriële toepassingen.

www.apc.com

Over Schneider Electric
Als wereldwijde specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. In 2010 hebben ruim 110.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan 19,6 miljard euro. Onder het motto 'make the most of your energy' helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.

www.schneider-electric.nl
Contact
APC by Schneider Electric
Debbie van Beek
Tel: +31 (0)6-27 01 80 05
[email protected]

Co-Workx
Maria Tunnisen
Tel: +31 (0)6-19 29 03 19
[email protected]