Van 10 tot en met 20 mei biedt de gemeente Nuth opnieuw kunst aan voor de verkoop. De opbrengst is bedoeld voor de tsunamislachtoffers. Iedereen is van harte welkom in het gemeentehuis om een flink bod uit te brengen. Het doel is namelijk om zoveel mogelijk geld binnen te halen. De kunstvoorwerpen zijn voor een groot deel uit de Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR) verkregen.

Vanaf dinsdag 10 tot en met vrijdag 20 mei kan iedereen meteen zaken doen voor het goede doel. Biedt u de richtprijs of meer voor een kunstwerk dan kunt u na betaling het meteen met een goed gevoel mee naar huis nemen. Als het kunstwerk erg groot is, kan het bij u zelfs worden thuisbezorgd. Als de richtprijs niet binnen uw begroting past dan kunt u schriftelijk een bod uitbrengen met behulp van de aanwezige formuliertjes. Het ingevulde formulier geeft u af aan de receptioniste en u krijgt na afloop van de verkoop bericht of u de gelukkige bezitter wordt. De tsunamislachtoffers rekenen op zo weinig mogelijk formuliertjes.

De personen die tijdens de eerste verkoop een bod hebben gedaan op een of meerdere kunstwerken, blijven natuurlijk meedingen. Zij lopen wel een reëel risico dat hun bod makkelijk overboden gaat worden. De koopdagen vinden plaats op de normale openingstijden van het gemeentehuis van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur, en tevens op donderdagmiddag van 14.00 tot 19.00 uur. De collectie bestaat uit diverse creaties, o.a. schilderijen, een antieke eikenhouten tweedeurskast van ± 1850, gekocht bij galerie Hà¼sstege voor de burgemeesterskamer van Hulsberg, en een bronzen plakkaat gemaakt door H.F. Brouwers. Op de website www.nuth.nl treft u een volledig overzicht aan van de kunstwerken en enkele fotos.

Van 29 tot en met 31 maart vond de eerste verkoop plaats. Het streefbedrag van 15.000 euro is (nog) niet bereikt. Met dit bedrag wil de gemeente Nuth een project steunen in het gebied waar de tsunami voor veel slachtoffers zorgde. Volgende week maakt de gemeente Nuth bekend naar welk project het geld zal toegaan.

bron:Gemeente Nuth