Politie Hollands Midden gaat voortaan met een nieuw protocol werken dat het mogelijk moet maken oudere mensen sneller op te sporen dan voorheen. Het gaat om mensen die in een verwarde toestand vanuit hun verzorgingstehuis of thuis vanuit hun woning zijn weggelopen en dringend hulp en verzorging behoeven.

In het protocol staat precies omschreven welke acties verzorgingstehuizen en familieden kunnen nemen om hun bewoner of familielid zo snel mogelijk weer terug te vinden. Uit de praktijk blijkt dat deze mensen zijn vaak al enige uren zoek zijn voordat de politie in kennis wordt gesteld. Het opsporingsonderzoek loopt hiermee onnodig vertraging op. Het protocol is ontwikkeld aan de hand van de ervaringen van Politie Kennemerland in samenwerking met een aantal verzorgingstehuizen in die regio. Daar wordt al enige tijd naar tevredenheid met het nieuwe protocol gewerkt.

Politie Hollands Midden heeft het nieuwe protocol inmiddels in de vorm van een informatiefolder uitgereikt aan de verzorgingstehuizen in de regio. Mensen die thuis wel eens te maken hebben met oudere familieleden die weglopen van huis, kunnen de folder aanvragen bij het politiebureau bij hun in de buurt.

bron:politie Hollands Midden