EVERETT, Washington (Verenigde Staten) ´ Fluke Networks breidt vandaag haar meervoudig bekroonde OptiView suite met producten voor netwerkcontrole en -analyse uit met de introductie van nieuwe functionaliteit voor de OptiView T1/E1, DS3/E3 en OC3/OC12 WAN analyzers. Hiermee kunnen IT-managers binnen 20 minuten na het in gebruik nemen van de nieuwe WAN analyzers beschikken over een gedetailleerd inzicht in het WAN verkeersvolume.

?Deze informatie is cruciaal voor het beheren en optimaliseren van de uitgaven voor WAN die, volgens schattingen van analisten, maar liefst 30% van het totale IT-budget van organisaties in beslag nemen.

WAN gegevens afstemmen op zakelijke services
De nieuwe Custom Application Groups in de OptiView WAN analyzers stellen de gebruiker in staat protocolpoorten onder te brengen in aangepaste groepen die aan zakelijke services zijn gerelateerd. Een uitgebreide lijst met standaardgroepen, zoals Internet Services, VoIP en Instant Messaging, wordt meegeleverd.
"Dankzij de nieuwe functie voor aangepaste groepen beschikt de gebruiker over cijfers met betrekking tot het verkeersvolume naar zakelijke gerelateerde services of applicaties zoals Oracle. Het is ook mogelijk aangepaste groepen te maken, zoals ´back-up' of ´Mijn aangepaste databaseservice'," aldus Ward Cobleigh, Solution Marketing Manager bij Fluke Networks.

Beveiligingsfuncties helpen bij het nalaven van IT-voorschriften
Nieuwe beveiligingsfuncties van de OptiView WAN analyzers zijn onder andere beheerdergedefinieerde accountautorisatie en -controle. Aan accounts op gebruikersniveau kunnen specifieke toestemming of toegangsbeperkingen worden toegewezen (bijvoorbeeld alleen de header van de packets bekijken). Beveiligingsgebeurtenissen zoals packet capture of het downloaden van capture-bestanden kunnen voor rapportage naar een syslog-server worden verzonden.
"Met de nieuwe OptiView WAN analyzers zijn aangepaste autorisatieniveaus mogelijk," aldus Cobleigh. "Hiermee kan de beheerder bepalen wat iedere gebruiker van de analyzer wel of niet te zien krijgt. Alleen gebruikers die over het juiste toegangsniveau en de juiste privileges beschikken, beschikken over toegang tot potentieel gevoelige informatie in de vastgelegde packets. Deze vorm van beveiliging voldoet aan IT-regelgeving van de overheid."

Inzoomen op apparaatactiviteit
De nieuwe statistische functie Host Activity van de WAN analyzers stelt de gebruiker in staat zich op specifieke hosts of servers te richten en te bekijken welke applicaties ze hebben gebruikt en met wie ze packets over het netwerk hebben uitgewisseld. Netwerkbeheerders kunnen verifiëren of bepaalde hoogbandbreedte gebruikers legitiem bedrijfsgerelateerde werkzaamheden uitvoeren en ongebruikelijke beveiligingsgebeurtenissen signaleren, zoals de verspreiding van een virus, denial of service attacks of onbevoegde gegevensoverdracht. Deze functie helpt bij het verwijderen van onbevoegd gebruik op een WAN link en kan de noodzaak van kostbare WAN upgrades verminderen.

Meerdere gebruikers op à©à©n WAN analyzer
Om de productiviteit verder te maximaliseren en ROI te verhogen, beschikken de WAN Analyzers over een toegewezen 10/100Mbps Ethernet beheerpoort waarmee de unit vanaf elk punt op het netwerk kan worden bediend. De eenvoudige, intuïtieve gebruikersinterface van alle OptiView LAN en WAN analyzers biedt eenvoudige toegang tot een reeks unieke overzichten en de juiste informatie voor ieder lid van het netwerkteam. Maximaal acht gebruikers kunnen tegelijkertijd toegang tot de analyzers krijgen voor gezamenlijke probleemoplossing.

WAN Front Page ´ eenvoudig, maar met krachtige detailweergave
De analyzer toont voor iedere WAN link de belangrijkste elementen van het circuit op een eenvoudig scherm dat met een oogopslag is te overzien. De gebruikersinterface stelt gebruikers in staat snel en gemakkelijk - via een klik op de muisknop - in te zoomen op interessante gebieden, zoals near-end en far-end router eindpunten, DS3 of E3 fysieke layer connectiviteit, LMI heartbeat en het aantal VC's. Dit type informatie is van onschatbare waarde bij het bepalen of een prestatieprobleem moet worden opgelost door een Service Provider of door de eigenaar van het privà©-netwerk. De ingebouwde functie voor het HTML-rapporten elimineert zoekwerk en minimaliseert de gemiddelde reparatietijd, de zogenoemde Mean Time to Resolution.
Prijzen en beschikbaarheid
OptiView WAN Analyzers zijn beschikbaar voor onmiddellijke levering via de wereldwijde verkooppartners van Fluke Networks. De prijzen voor de OptiView T1/E1 WAN Analyzer beginnen bij à¢?¬ 6.750. De OptiView DS3/E3 WAN Analyzer is verkrijgbaar vanaf à¢?¬ 14.620 en de OptiView OC3/OC12 WAN Analyzer begint bij à¢?¬ 22.200. Alle prijzen zijn aanbevolen Amerikaanse catalogusprijzen. Huidige OptiView WAN Analyzer klanten met Gold Support ontvangen binnenkort upgrade-informatie.

Over Fluke Networks
Fluke Networks biedt innovatieve oplossingen voor het testen, analyseren en controleren van bedrijfsnetwerken, telecommunicatienetwerken en de installatie en certificatie van het fiber en het koper dat de fundamenten van deze netwerken vormt. De uitgebreide reeks Network SuperVision Solutions" bieden netwerkinstallateurs, -eigenaren en -beheerders superieure visie, waarbij snelheid, accuratesse en gebruiksgemak worden gecombineerd om de netwerkprestaties te optimaliseren. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Everett, Washington (Verenigde Staten) en de producten worden in meer dan 50 landen gedistribueerd. Voor meer informatie bezoekt u de website van Fluke Networks op www.flukenetworks.com of neemt u telefonisch contact op telefoonnummer +31-(0)20-713 2984 of +32 (0) 2- 402 2113.

bron:Fluke