Vanaf begin juni heeft de site SOA-advies.nl haar virtuele deuren geopend met een nieuwe site over sexueel overdraagbare aandoeningen. Deze keer geen postbus 51-achtige site met schreeuwerige banners die voornamelijk gericht is op jongeren en preventie, maar een volwassen site met foto's en medische informatie zoals diagnose en medicatieprotocollen. Ook zijn er links naar thuistesten en geneesmiddelen die in Nederland via het internet te verkrijgen zijn en is er een gedeelte met het laatste nieuws over SOA's.

De site richt zich voornamelijk op mensen die willen weten of ze wellicht een SOA hebben (en welke dit dan zou kunnen zijn) zonder dat ze eerst een bezoek aan de huisarts hoeven te brengen. Er zijn vele door de overheid gefinancierde sites over SOA die één ding met elkaar gemeen hebben, namelijk dat ze uiteindelijk nauwelijks informatie geven behalve om een huisarts te zien. Dit terwijl vele mensen liever niet naar een dokter willen gaan om te zeggen dat ze misschien een SOA hebben en liever eerst een thuistest doen. Ook zijn er veel mensen die huiverig zijn om naar een reguliere apotheek te gaan en SOA-advies.nl geeft ook informatie waar bepaalde medicijnen te verkrijgen zijn (het betreft hier dan meestal vrij verkrijgbare medicijnen of geneesmiddelen waar een online arts over kan beslissen).

SOA-advies kan beschouwd worden als een portaal van waaruit open en eerlijke informatie over geslachtziekten kan worden verkregen. Goede informatie op zich is een stimulans om zo snel mogelijk een diagnose te laten stellen en met de behandeling te beginnen. Op die manier wordt verspreiding voorkomen en worden complicaties vermeden. Uiteindelijk is dat het belang van goede SOA informatie. Bezoek de site en vergeet ook de fotogallerij niet!