Geen enkele medewerking van de overheid, geen cent subsidie, geen informatie waarvoor betaald dient te worden, geen verplicht lidmaatschap, geen bureaucratie, geen onduidelijke taal en helemaal objectief. www.startbedrijf.nl is een site voor ondernemers en zij die dat willen worden die in september 2005 online is gegaan en nu al de teller boven de 130.000 heeft staan. De site beschikt inmiddels over edities voor alle provincies in Nederland en is een verzamelportaal voor alle informatie op het gebied van ondernemers. Meer dan 1000 artikelen staan vermeld op de site, dagelijks aangevuld met een verzameling van het laatste nieuws op het sociaaleconomische vlak. De site beantwoordt tevens vragen van bezoekers of verwijst ze door naar de instantie met meer expertise op een specifieke vraag. Met het bezoekersaantal van 130.000 in korte tijd voorziet de site duidelijk in een behoefte.
www.startbedrijf.nl is een site voor ondernemers en zij die dat willen worden die in september 2005 online is gegaan en nu al de teller boven de 130.000 heeft staan. Met een startbudget van slechts 500 Euro steekt de site schril af tegen alle door de overheid zwaar gesubsidieerde sites die blijkbaar bol staan van de voor startende ondernemers moeilijke taal. Dit in tijden waarin Minister De Geus wil dat het beginnen van een eigen bedrijf net zo vanzelfsprekend wordt als het werken in loondienst. Naar verwachting ontstaan dit jaar 75.000 nieuwe ondernemingen.
Initiatiefnemer Johan Marrink: “de site is eigenlijk ontstaan toen ik er achter kwam dat veel starters vaak in onbekend en diep water stapten met het starten van een onderneming. Uit onderzoek van de Hanzehogeschool in Groningen bleek al snel dat de meeste mensen de taal die de overheid spreekt moeilijk te begrijpen vonden. Ik vond dat het anders moest en vervolgens is de site ontstaan. Alles is geschreven in begrijpelijke taal, zeer toegankelijk en allemaal gratis te verkrijgen. Inmiddels werken we dagelijks aan de site met een team van 4 mensen. Vervolgens liepen we tegen een financieringstekort aan en dat hebben we kunnen oplossen door voor de site enkele sponsors te kunnen vinden. Op deze manier waren we niet afhankelijk van een traag reagerende overheid met allerlei regels die het ondernemen in Nederland bepaald niet bevorderen. Toch is het lezen van de site geen vrijbrief voor een succesvolle onderneming. Op meerdere plaatsen op de site wordt gewaarschuwd voor valkuilen die ondernemers voor een vroegtijdige ondergang kunnen behoeden. Qua bezoekersaantallen scoort de site bijzonder goed en dat is alleen maar een stimulans om door te gaan met het uitbreiden van de informatie die uiterst objectief is en waarin sponsors geen invloed op de tekst hebben.”
Nieuwe ontwikkelingen
Ondertussen werkt men aan de site met nieuwe initiatieven. Binnenkort zal de site ook een verzamelplaats worden voor zakelijk onroerend goed, een vacatureoverzicht en enkele andere ideeën zullen worden toegevoegd. De grafische uitstraling van de site en de gebruiksvriendelijkheid zullen worden verbeterd. Kortom er is nog veel te verwachten van StartBedrijf.nl.

bron:Startbedrjjf.nl