Vianen, 5 juli 2010 Organisaties zijn op zoek naar oplossingen met hoge efficiëntie om IT-apparatuur optimaal te benutten en operationele kosten te verlagen. Tevens groeit de behoefte aan uitgebreide monitoring- en diagnosemogelijkheden om pro-actief in te kunnen grijpen. Om die redenen introduceert Schneider Electric twee nieuwe series van zijn APC Smart-UPS lijn voor serverruimtes en netwerkkasten. De UPS‘˜en (Uninterruptible Power Supply) beschermen systemen niet alleen tegen stroomstoringen en fluctuaties in de stroomvoorziening, maar bieden de gebruiker ook uitgebreide meetgegevens. Dankzij de 'groene' functionaliteit kunnen gebruikers meer dan 97 procent efficiëntie behalen door te besparen op energieverbruik en koeling. De UPS‘˜en bieden daarnaast uitgebreide beheermogelijkheden.

De nieuwe modellen bieden tijdbesparende en gebruiksvriendelijke functies, zoals een intuïtief, instelbaar LCD-interface. Hiermee krijgen gebruikers inzicht in alle instellingen en gegevens van hun energieverbruik en beschikken zij over diagnostische informatie en logs. Deze gegevens zijn ook op afstand uit te lezen. De Smart-UPS is de enige op de markt beschikbare UPS die uitgebreid energiebeheer aanbiedt en de gebruiker informeert over de te verwachten vervangingsdatum van de batterij. Daarbij houdt het beheersysteem rekening met de omgevingsfactoren en het gebruikspatroon van het apparaat.

Naast de verbeterde interface bieden de twee nieuwe UPS-lijnen uitgebreide mogelijkheden aan gebruikers voor het monitoren en beheren van hun energieverbruik. Ieder model is voorzien van de 'groene' functie. Wanneer deze is ingeschakeld, kijkt de UPS welke componenten op dat moment wel en niet worden gebruikt. De niet-gebruikte componenten worden vervolgens geheel uitgeschakeld. Dit zorgt ervoor dat er minder stroom wordt gebruikt, zonder dat dit ten koste gaat van de bescherming of prestaties van de systemen. Verder bieden ingebouwde energiemeters een volledig inzicht in de efficiëntie van de apparatuur. De aansluitingen zijn volledig als groepen in te stellen, zodat de runtime voor de meest kritische apparatuur maximaal is, het aan- en uitschakelen van systemen achter elkaar kan worden gecoà¶rdineerd en individuele systemen op afstand kunnen worden herstart.

De nieuwe Smart-UPS-modellen zijn beschikbaar als tower-model en als rack-model te converteren. De flexibele form-factor maakt het mogelijk om de apparaten in een rack te plaatsen of daarbuiten, en maakt standaardisatie zeer eenvoudig. De Smart UPS XL-modellen met uitbreidbare autonomie bieden ook de mogelijkheid om intelligente accu's te installeren die automatisch detecteren wanneer ze bijgeschakeld moeten worden. Ze kunnen worden geïnstalleerd terwijl het systeem in gebruik is, zonder dat er iets moet worden uitgeschakeld. De 1500VA-modellen bieden plaats voor vijf accu's, terwijl de 2000VA-varianten met tien accu's kunnen worden uitgebreid. Daarmee kan de runtime worden uitgebreid, van minuten tot uren.

Dankzij de meegeleverde PowerChute-beheersoftware kunnen ICT-beheerders vanaf afstand systemen monitoren en veilig uitschakelen, en bovendien geavanceerde UPS-beheertaken uitvoeren. Meer beheerfuncties kunnen worden toegevoegd met het SmartSlot: een intern slot voor optionele accessoires die de prestaties verder verhogen. Alle APC Smart-UPS-modellen zijn compatibel met zowel de APC InfraStruXure-architectuur als andere beheerplatformen en besturingssystemen.

De APC Smart UPS-modellen hebben een garantie van drie jaar voor het apparaat zelf, en twee jaar voor de accu. Het is ook mogelijk om de garantie uit te breiden. De 230V-modellen komen in juli 2010 op de Europese markt. Kijk voor meer informatie op http://www.apc.com/smartups

Stuur voor een foto in hoge resolutie een mail naar [email protected]

Over APC by Schneider Electric
APC by Schneider Electric, een wereldwijde leverancier op het gebied van à¢â‚¬Å“Critical Power and Cooling Services‘˜, biedt producten, software en systemen voor thuis- en kantoorgebruik, datacenters en fabriekstoepassingen. Omdat APC zich als geen ander richt op innovatie, levert het bedrijf baanbrekende en energie-efficiënte oplossingen voor belangrijke technologie en industriële toepassingen. APC biedt hiermee uitgekiende, vlekkeloos geïnstalleerde en goed onderhouden oplossingen gedurende de gehele levenscyclus. Het assortiment omvat zowel uninterruptible power supplies (UPS), precisie cooling units, racks, beveiligingsmanagement en ontwerp- en managementsoftware,als APC‘˜s InfraStruXure-architectuur, de meest uitgebreide, geïntegreerde energie-, koeling- en beheeroplossing.

Als wereldwijde specialist in energiemanagement en met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infrastructuur, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. Het bedrijf biedt oplossingen om energie veilig, betrouwbaar en efficiënt te maken. In 2009 hebben ruim 100.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan € 15,8 miljard. Onder het motto ´make the most of your energy‘˜ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.

www.apc.com

Contact
APC by Schneider Electric
Tanja Hoebe
Tel: +31 (0)347-32 52 41
[email protected]

Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
E-mail: [email protected]