(Persbericht) Nieuwe oplossing vereenvoudigt logistieke processen en realiseert kostenbesparingen

‘˜s-Hertogenbosch, 29 juni 2011 - SAP heeft een nieuwe release van SAP Transportation Management (SAP TM) aangekondigd. Release 8.0 is aanzienlijk uitgebreid met meerdere functionaliteiten en mogelijkheden voor het managen van logistieke processen. De eerste klanten, zoals Abudawood, Artoni, Cargill, C.H.Guenther en Owens Corning, zetten het vernieuwde SAP TM nu al in om de service aan hun klanten te verbeteren. Daarnaast zijn zij in staat om de logistieke kosten te reduceren en om de complexiteit en het toezicht op het wereldwijde vervoer van goederen in hele supply chain beter te kunnen beheren.

Verbeteringen in supply chain
Commercieel transport wordt steeds complexer voor de wereldwijde netwerken van expediteurs en logistieke dienstverleners die grondstoffen, onderdelen en eindproducten verplaatsen via de supply chain. SAP TM helpt deze organisaties om het verkeer van goederen efficiënt, snel en nauwkeurig op te zetten. De nieuwe oplossing creëert een omgeving waarin transportprocessen worden vereenvoudigd, worden geautomatiseerd en met elkaar in verbinding worden gebracht. SAP TM verbetert de planning en optimalisatie, het beheer, en de consolidatie van zendingen, rekening houdend met werkelijke beperkingen, kosten en randvoorwaarden.

Verlaging CO2-uitstoot
Andere voordelen van SAP TM zijn onder meer het geautomatiseerd aanbesteden van transport en de nieuwe mogelijkheden voor het uitvoeren, monitoren en afwikkelen van transportprocessen. De nieuwe versie ondersteunt eveneens het toezicht op de internationale regelgeving en het behandelen van vrachten met gevaarlijke stoffen. Naast economische voordelen, zorgt deze SAP oplossing voor een slimmer en bewuster beheer van de transportactiviteiten die verantwoordelijk zijn voor 15 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot.

Quote gebruiker
´Met SAP Transportation Management zijn we in staat om onze vloot van honderd vrachtwagens beter in te zetten, een grote groep transporteurs te managen, order- en voorraadkosten te reduceren en de zichtbaarheid en levering van al onze orders te optimaliseren‘˜, aldus Hazem Mohammed El Banna, CIO at Abudawood, een snel groeiende provider van verkoop- en distributiediensten. ´De inzet van release 8.0 is vorige week live gegaan na een vlekkeloze implementatie van minder dan vier maanden. Omdat we actief zijn in opkomende markten, hebben we een oplossing nodig die ons snel en wendbaar maakt in onze leveringen naar klanten en die tegelijkertijd simpel en flexibel is in het beheer van de complexiteiten van lokale markten.‘˜

Over SAP
SAP (NYSE: SAP) is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering beter te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen om de concurrentie voor te blijven. SAP heeft branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 170.000 bedrijven (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

*** Noot voor de redactie ***
Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.

Voor meer informatie over dit bericht:

SAP
Cees Kardolus
T: 073 645 77 39
E: [email protected]