Deze zomer treedt Peter Verhoeff, predikant te Alkmaar, terug als voorzitter van Op Goed Gerucht (OGG), de beweging van predikanten uit het moderne midden van de Protestantse Kerk. Hij geeft het stokje over aan Jan Offringa, verbonden aan de Protestantse gemeente te Kesteren. "Op Goed Gerucht"is een vernieuwingsbeweging van predikanten uit het midden van de Protestantse Kerk Nederland.

Deze wisseling van de wacht is vrijdag 24 juni bekend gemaakt op seminarie Hydepark, tijdens de drukbezochte studiedag over ´Theologie in een tijd van onbehagen'. Peter Verhoeff was vier jaar het gezicht naar buiten van OGG en gaf leiding aan de stuurgroep. In die periode is OGG uitgegroeid tot een vernieuwingsbeweging in de kerk die met regelmaat van zich laat horen. Rond de 300 predikanten hebben zich bij OGG aangesloten.

Jan Offringa (1957) studeerde theologie in Amsterdam aan de Vrije Universiteit, en werkte als predikant eerder in 's-Graveland en Veenendaal-West. Hij verdiepte zich met name in vragen op het raakvlak van geloof, twijfel en moderne theologie. Sinds begin 2002 maakt hij deel uit van de stuurgroep van OGG. Daarin behartigt hij op dit moment de publiciteit en de contacten met de pers. Ook is hij à©à©n van de architecten achter de informatiefolder waarin OGG zich opnieuw presenteert en zijn profiel aanscherpt. Deze folder is onlangs onder ruim 2000 predikanten in den lande verspreid.

bron:PKN