Persbericht

Veilig BYOD met nieuwe Wireless Access Point-producten

Den Haag, 27 februari 2013 — WatchGuard Technologies, leverancier van security-oplossingen, brengt twee nieuwe Wireless Access Point (WAP) producten op de markt: de AP 100 en AP 200. Met deze appliances kunnen organisaties hun draadloze netwerk (WLAN) net zo veilig maken als hun kabelnetwerk.

Bring your own device
Steeds meer organisaties staan hun medewerkers toe hun eigen draadloze apparaten — zoals smartphones, tablets en laptops - te gebruiken voor hun werk. Dit zogeheten ‘˜Bring Your Own Device’ (BYOD) maakt medewerkers mobiel en verhoogt hun productiviteit. Om BYOD goed te kunnen managen, voeren organisaties allerlei gecompliceerde procedures in, maar die beveiligingsmaatregelen werken alleen in een Virtual Private Network (VPN) of kabelverbinding. Hierdoor blijven mobiele apparaten als ze in verbinding staan met een draadloos netwerk kwetsbaar voor inbraak, virussen en malware.
Het aantal bedreigingen in cyberspace neemt toe en de hoeveelheid data die staat opgeslagen op persoonlijke devices van medewerkers groeit. Het is dan ook belangrijker dan ooit om de draadloze infrastructuur goed te beveiligen.

Wireless Access Points AP100 en AP200
De nieuwe WatchGuard Wireless Access Points AP100 en AP200 beveiligen de draadloze omgeving met dezelfde hoge kwaliteit en performance als de WatchGuard-firewall appliances, en beschikken over dezelfde policy-gebaseerde managementfuncties. Met de AP100 en AP200 kunnen organisaties beveiligingspolicy’s - en wijzigingen daarop - tegelijkertijd implementeren op zowel draadloze netwerken als kabelnetwerken, hetgeen cruciaal is om securityregels in de gehele netwerkinfrastructuur strikt te kunnen handhaven.

“Medewerkers voeren inmiddels al een kwart van hun werkzaamheden uit op smartphones en tablets. Organisaties moeten deze devices net zo goed tegen bedreigingen beschermen als hun bekabelde apparaten”, zegt Etiënne van der Woude, Country Sales Manager Benelux bij WatchGuard. “Met de nieuwe WAP-producten krijgen organisaties de beschikking over al onze functionaliteit op het gebied van Unified Threat Management (UTM), waardoor ze hun WLAN-verkeer op een eenvoudige en betaalbare manier goed kunnen beveiligen.”

Beheer vanaf à©à©n console
Dankzij geïntegreerde managementtools kunnen organisaties die al WatchGuard XTM-producten gebruiken, deze samen met de WAP-appliances vanaf à©à©n console configureren en beheren, wat tijd en onderhoudskosten scheelt. Bovendien kunnen alle WatchGuard’s XTM security features, zoals IPS, application control, WebBlocker en spamBlocker, worden toegepast op verkeer dat via het draadloze netwerk gaat. De combinatie van de WatchGuard XTM en de WAP geeft organisaties dan ook à©à©n complete en schaalbare beveiliging van al hun netwerken.

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard's eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De 'Extensible Content Security' (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.
 
Kijk voor meer informatie op www.watchguard.com.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform