De Nederlandse Vereniging van Binnenstedelijke Ondernemers (NVBO) heeft in samenwerking met het reclamebureau RetailPromotie een nieuwe website geïntroduceerd waarop winkels zich gratis kunnen presenteren. WinkelABC.nl is een startpagina waarop winkels per stad en per winkeltype zijn gerubriceerd. Winkeliers kunnen zelf snel en eenvoudig hun winkelpresentatie aanmaken en onderhouden. De nieuwe site is van start gegaan met meer dan 2000 winkels verspreidt over het hele land. Doelstelling is om binnen 12 maanden te groeien naar 10.000 winkels. Amersfoort is de eerste stad waar alle winkels op de website worden geplaatst. Andere steden volgen in het voorjaar van 2007.

Minder dan de helft van de zelfstandige winkeliers beschikt over een actuele internetpagina. Dit terwijl uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de consumenten zich online oriënteert voordat een belangrijke aankoop wordt gedaan. Ook de verkopen via Internet nemen toe. Vooral voor de zelfstandige winkelier is het niet eenvoudig om aan deze ontwikkelingen het hoofd te bieden. Indien de kosten voor het ontwikkelen van een professionele website al kunnen worden opgebracht, dan vormen het onderhoud en de promotie vaak een (te) grote opgave. Voor veel winkeliers is een eigen website daarom nog niet lonend. Juist voor deze winkels biedt WinkelABC.nl uitkomst.

WinkelABC.nl geeft consumenten veel informatie die gemakkelijk kan worden gevonden. Naast de een foto en een beschrijving van de winkel, biedt WinkelABC.nl de openingstijden en een routebeschrijving. Winkeliers kunnen daarnaast producten invoeren en aanbiedingen plaatsen. Het is zelfs mogelijk om winkelpersoneel te zoeken. Voor de website wordt zowel landelijk als regionaal promotie gemaakt. Zo zullen de inwoners van Amersfoort in november geïnformeerd worden via een huis-aan-huisfolder.

bron:NVBO