Nes Ameland, 22 mei 2008 -  Vandaag is de nieuwe website van de VVV Ameland (www.vvvameland.nl) gelanceerd. De basis voor de nieuwe website is gevormd door de nieuwe toeristische identiteit Gezond, Gastvrij en Actief. Met toeristische informatie over ‘ons mooiste stukje buitenland’, actuele beschikbaarheid en online boekbaarheid van accommodaties worden de bezoekers van de website optimaal bediend. Daarnaast biedt de nieuwe website ruimte voor bedrijven om commerciële banners te plaatsen. De techniek van de website garandeert een goede indexering binnen de zoekmachines waardoor er meer bezoek wordt gegenereerd. De VVV Ameland bezit het grootste online aanbod van accommodaties en toeristische informatie over Ameland. 
 

Grootste online aanbod 

 

“Dit is een goed moment voor de VVV Ameland om haar nieuwe website te presenteren”, stelt José IJsseldijk, Adjunct Directeur VVV Ameland. “Veel mensen zijn zich nu nadrukkelijk aan het oriënteren voor de komende vakantie. Met de nieuwe website maken wij het onze gasten gemakkelijk om een geschikte accommodatie te vinden en te boeken.” Bezoekers aan de website van VVV Ameland kunnen op ieder tijdstip op zoek gaan naar de gewenste accommodatie. Hierbij hebben zij de keuze uit het grootste online aanbod van accommodaties. Speciale arrangementen, last minutes en de accommodaties van de aangesloten VVV-leden kunnen direct online worden geboekt.

 

Concurrentie zit niet stil

 

Service en gemak zijn voor de VVV Ameland niet de enige reden om een nieuwe website te laten ontwikkelen. Ook vindt IJsseldijk de toenemende online concurrentie een extra impuls om de website van VVV Ameland flink te veranderen. “Wij merken als VVV Ameland dat de concurrentie niet stil zit”, vervolgt IJsseldijk. “Steeds meer boekingssites zien het daglicht. Dit vinden wij als VVV Ameland geen goede ontwikkeling. Zeker omdat er achter deze initiatieven vaak geen gedegen organisatie zit en er geen garanties worden verstrekt. Bij de accommodaties die door de VVV worden verhuurd is dit wel het geval. Deze zijn allemaal geclassificeerd waardoor onze gasten exact weten wat voor accommodaties zij boeken.”   

 

Gezond, Gastvrij en (Inter)Actief

 
Het waddeneiland Ameland draagt haar toeristische identiteit uit in de kernwaarden Gezond, Gastvrij en Actief. Deze kernwaarden, de kleuren van het Ameland logo en veel beeldmateriaal zijn als basis gekozen voor de uitstraling van de nieuwe website. Met het direct boeken van accommodaties, het bekijken van Ameland via webcams en het versturen van digitale nieuwsbrieven is de online interactie en beleving sterk verbeterd. Daarnaast kunnen de echte liefhebbers van Ameland altijd terecht in de webwinkel van VVV Ameland.

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met José IJsseldijk, Adjunct Directeur VVV Ameland, telefoon 0519 – 546 557, e-mail [email protected]