Tilburg, 10 december: Op 25 november heeft de Eerste Kamer de Wet bevordering voortgezet ouderschap en zorgvuldige scheiding aangenomen. Dit betekent dat ouders voortaan verplicht zijn een ouderschapsplan bij het (echt)scheidingsconvenant in te voegen. De veranderingen voor de ScheidingsMakelaar zijn echter niet zo groot, omdat de ScheidingsMakelaar al geruime tijd met het Ouderschapsplan werkt en samen met de klanten het Ouderschapsplan opstelt. De aanname van de wet is voor de ScheidingsMakelaar daarom een opsteker en een erkenning.

De ingeslagen weg van de ScheidingsMakelaar om het Ouderschapsplan als een apart document te gebruiken, met daarin goede en heldere afspraken met betrekking tot de kinderen, is de goede gebleken. Het Ouderschapsplan werd los behandeld van het feitelijke (Echt)ScheidingsConvenant, omdat de scheidingsmakelaars nog tਠvaak meemaakten, dat kinderen de dupe werden van de scheiding van hun ouders. Kinderen scheiden niet, maar daarom moeten afspraken die hun aangaan wà¨l goed vastgelegd zijn. De nieuwe wet verplicht de ouders om vooruit te denken en goede afspraken te maken over de verdere opvoeding.
ScheidingsMakelaars in het land benadrukken daarbij ook, dat een goede begeleiding van kinderen tijdens het scheidingsproces van belang is. Kinderen moeten hun verhaal kwijt kunnen. Begeleiding van zowel ouders als kinderen tijdens het scheidingsproces is voor de ScheidingsMakelaar daarom een prioriteit. Het gaat om de toekomst van zowà¨l de ouders als de kinderen! Scheiden is namelijk ook een nieuw begin.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular