Een nieuwe whitepaper van Vodafone over beveiligingstechnologie behandelt de veranderingen in functionaliteit als gevolg van de toepassing van machine-to-machine-communicatie (M2M) in drie beveiligingstoepassingen: alarmsystemen, CCTV en goederenvolgsystemen.

De wereld van de beveiligingstechnologie heeft zich razendsnel ontwikkeld, waardoor er nieuwe mogelijkheden zijn ontstaan voor het beveiligen van bedrijven en hun eigendommen tegen diefstal, brand en andere risico’s — CCTV voor toezicht en alarminstallaties voor omtrekbeveiliging vormen hierop een uitzondering; deze toepassingen zijn niet veranderd.

Doordat veel bedrijven geen degelijke beveiligingsinfrastructuur hebben, blijven jaarlijks vele bedrijfsdelicten onopgelost. Traditionele beveiligingsmethoden, zoals CCTV, beveiligen bedrijfseigendommen niet zo goed als de meeste moderne methoden. Zo kunnen criminelen de snoeren van CCTV-camera’s en alarminstallaties doorknippen om ze te saboteren, afgelegen locaties uitzoeken waar het lastig is om camera’s en alarminstallaties met de telefoonlijn te verbinden en misbruik maken van het feit dat alarminstallaties en camera’s vaak niet gemonitord worden.

Volgens marktonderzoeker Berg Insight wordt 75% van de 30 miljoen alarminstallaties in Europa niet gemonitord. Daarnaast richten criminelen zich op eigendommen die in vrachtwagens of busjes zijn geladen en die dus niet meer binnen het bereik van de omtrekbeveiliging vallen. Om te voorkomen dat dergelijke misdrijven plaatsvinden, moeten beveiligingsbedrijven zich op een nieuwe aanpak richten.

Vodafone is wereldleider op het gebied van M2M-dienstverlening en werkt al meer dan 20 jaar met M2M. Vandaag de dag levert Vodafone een compleet pakket M2M-beveiligingsoplossingen, waaronder alarminstallaties, CCTV en goederenvolgsystemen.

Vodafones oplossingen dragen bij aan:

  • het bezuinigen op installatie- en beheerskosten;
  • het verbeteren van het inzicht in het bedrijf;
  • het verbeteren van de beveiliging en het beveiligingsbereik;
  • het verminderen van diefstal en voorraadkrimp.

Vodafones oplossingen omvatten: een wereldwijd M2M-platform; wereldwijde M2M-specifieke simkaarten; een uitgebreid aanbod aan M2M-terminals; facilitering van applicatie- en onderhoudsontwikkeling; testen en implementatie; netwerkconnectiviteit en systeemintegratie — en dat alles via à©à©n leverancier en met à©à©n contract.

Download voor meer informatie over Vodafones wereldwijde M2M-oplossingen de whitepaper op m2m.vodafone.com/nl/m2m-business-security-white-paper. In de whitepaper kunt u ook Vodafones aanbod aan draadloze communicatieoplossingen voor uw bedrijf bekijken.

Bekijk ook de webinar over de beveiligingsindustrie — een draadloze toekomst die het beveiligingsbereik verbetert, de kosten verlaagt en een extra dimensie aan beveiliging geeft.