De politie houdt woensdag 18/10 in een bosperceel in Putten een zoekactie naar sporen van de vermiste Maria van der Zanden.De zoekactie vindt plaats op verzoek van het cold-case-team, dat de verdwijning van Maria van der Zanden onderzoekt en wordt uitgevoerd door een twintigtal leden van de Mobiele Eenheid (ME). De actie staat onder leiding van medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en specialisten met honden van het Korps Landelijke Politiediensten  (KLPD).

Het rechercheteam wil het bewuste bosperceel doorzoeken omdat daar mogelijk sporen van Maria kunnen worden aangetroffen.
Aanleiding zijn de verdachte gedragingen van een nog onbekende man, die daar kort na de vermissing van Maria -op 6 augustus 1994-  tijdens een toenmalige zoekactie door een aantal vrijwilligers, werd gesignaleerd.
De man wilde toen kennelijk niet herkend worden, sprong op zijn fiets, reed hard weg en kon niet meer achterhaald worden.

Tijdens het huidige onderzoek is het bosperceel waar de man werd gezien beter in beeld gebracht zodat nu ook daadwerkelijk in een afgebakend gebied gezocht kan worden.
 
Het cold-case-team is er tot op heden niet in geslaagd de identiteit van de wegfietsende man te achterhalen.
Getuigen die hierover nadere informatie over kunnen verstrekken wordt uitdrukkelijk gevraagd zich in verbinding te stellen met de politie in Putten – tav het cold-case-team - via 0900-8844.

bron:Politie Noord en Oost Gelderland