Zorgtoeslag op privà©-rekening voorkomt administratieve chaos Door minister Hoogervorst is toegezegd, dat met schriftelijke toestemming van de verzekerde de Zorgtoeslag door de belastingdienst rechtstreeks aan de zorgverzekeraar mag worden overgemaakt. De belastingdienst is inmiddels druk bezig met de voorbereidingen, maar kan nog geen uitsluitsel geven of deze mogelijkheid door haar ook inderdaad kan worden geboden.

Voor een tijdige uitbetaling van de Zorgtoeslag door de belastingdienst aan de zorgverzekeraar, moeten verzekerden uiterlijk eind oktober hun keuze bepalen voor een zorgverzekeraar en de aanvraag bij de belastingdienst hebben ingediend. Hoewel directe overmaking van de Zorgtoeslag aan de zorgverzekeraar efficiënt en zeker aan te bevelen is, adviseert Jos Berkemeijer, directeur bij Mercer Human Resource
Consulting, werknemers voor het jaar 2005 te kiezen voor het overmaken naar de rekening van de verzekerde werknemer zelf en niet rechtstreeks naar de zorgverzekeraar.Werknemers houden op deze wijze de vrijheid om te kiezen voor de verzekeraar van hun voorkeur. Verzekeraars maken pas in het najaar hun premies bekend. Door nu al te kiezen voor het overmaken van de Zorgtoeslag naar een zorgverzekeraar, zouden werknemers en werkgevers die nog in onderhandeling zijn over een eventuele collectiviteit voor hun werknemers, deze keuze in een later stadium wellicht weer moeten herstellen. Dit zou forse financiële en administratieve consequenties met zich meebrengen voor alle betrokken partijen en kan zelfs leiden tot een administratieve chaos.

Werknemers doen er à¼berhaupt verstandig aan om te wachten met het maken van een
definitieve keuze voor een zorgverzekeraar, tot zij de zekerheid hebben dat de betrokken werkgever al dan niet besluit tot een collectiviteit met collectiviteitskorting (tot 10% korting) en eventuele werkgeverbijdrage voor haar werknemers. Invoering van de nieuwe zorgverzekeringswet is voor veel werkgevers een complex vraagstuk en vraagt om deskundige begeleiding, aldus Berkemeijer.

bron:Mercer

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular