Isseltaler Nieuwjaarsconcerten

Egerlà¤nderblaasorkest Isseltaler Musikanten komt naar Angerlo, Laag-Soeren en Loenen

In januari 2010 gaan de Isseltaler Musikanten op diverse plaatsen in de regio hun traditionele Nieuwjaarsconcerten geven. De Isseltaler Musikanten hebben inmiddels dertig jaar ervaring met Egerlà¤nderblaasmuziek en willen dat tijdens de concerten graag aan de bezoekers laten horen.

De Nieuwjaarstournee begint in Angerlo; daar concerteren de muzikanten onder leiding van dirigent Bennie ter Heide op zondag 10 januari 2010 om 11.30 uur in Dorpshuis de Meent, Prinses Margrietlaan 3a.

Op zondag 24 januari 2010 wordt het Nieuwjaarsconcert aan de andere kant van de IJssel gegeven in Cafà©-restaurant Hotel De Harmonie te Laag-Soeren, aanvang 11.30 uur. Ons Huis is gevestigd aan de Harderwijkerweg 35. Het is voor het eerst dat de muzikanten in Laag-Soeren van zich laten horen. Op uitnodiging van de uitbaters van het gezellige familiebedrijf, Stef en ellen Schut, zijn de muzikanten in Laag-Soeren te gast.

Tenslotte staan de Isseltaler Musikanten op zaterdagavond 30 januari 2010 om 20.00 uur in Loenen Gld. op de planken. Het orkest is dan te beluisteren met het feestelijke nieuwjaarsprogramma in Verenigingsgebouw De Brink, Hoofdweg 3-5. Tijdens dit concert zullen wederom de Open Loenense Kampioenschappen Houtzagen worden gehouden.

De toegangskaarten voor de concerten zijn voor aanvang aan de zaal verkrijgbaar maar kunnen ook telefonisch of per e-mail gereserveerd worden: (026) 382 02 45 / [email protected]

Dirigent Bennie ter Heide heeft met het orkest een nieuw programma voorbereid.
Diverse nieuwe werken van Ernst Hutter und sein Egerlà¤nder Musikanten (dà© opvolger van het orkest van Ernst Mosch) en andere Bà¶hmische componisten zullen de revue passeren.

De Isseltaler Musikanten vertolken hun Egerlà¤nder blaasmuziek met extra Schwung. Het orkest is gespecialiseerd in de stijl van de Original Egerlà¤nder Musikanten van Ernst Mosch. Het Egerlà¤nderblaasorkest Isseltaler Musikanten is samengesteld uit muzikanten afkomstig uit diverse plaatsen aan de oevers van de Gelderse IJssel. Het regionale orkest heeft als thuisbasis de gemeente Rheden en bestaat uit 22 muzikanten. Voor Nederlandse begrippen brengt het ensemble op topniveau de Egerlà¤nderblaasmuziek ten gehore.

Op de internetsite van de Isseltaler Musikanten genaamd www.isseltalermusikanten.nl is alle informatie over het orkest en de muziekstijl te vinden. Diverse foto‘˜s van het orkest kunnen er gedownload worden. In de digitale CD-Shop kunnen de liefhebbers een keuze maken uit de door het orkest uitgegeven cd-opnamen, waaronder de meest recente cd 'Wir Isseltaler spielen auf!'. Uiteraard zijn deze cd‘˜s ook tijdens de concerten in de zaal verkrijgbaar.

Bij de agendaberichten op de website zijn makkelijke routebeschrijvingen opgenomen naar de locaties waar de Isseltaler Musikanten optreden.