De politie in Nijkerk heeft vandaag het buurtonderzoek rond de overvallen woning in de Nijkerkse woonwijk Bruins Slot voortgezet. Veel nieuwe informatie is daar vooralsnog niet uitgekomen. Wel bestaat in de omgeving de indruk dat de mannen mogelijk vaker in de wijk gezien zijn.

Op basis van de verzamelde informatie zijn wat uitgebreidere signalementen vast gesteld. Daarbij lopen de meningen over de lengte van de mannen nog het meest uiteen. De drie mannen hebben een getint uiterlijk (getuigen veronderstellen een Noord Afrikaanse afkomst) en zouden tussen de 20 en 25 jaar oud zijn. Geen van hen droeg een bril of zou een baard of snor hebben gehad.

Andere gegevens

De man die met het vuurwapen gedreigd zou hebben heeft blijkens de verzamelde informatie een normaal postuur. Hij moet ongeveer 1.70 meter lang zijn. De man heeft kort zwart haar en bakkebaarden. Tijdens de bedreigingen maakte hij zijn gezicht onherkenbaar. Verder droeg hij donkere kleding.

De tweede overvaller zou tussen de 1.75 en 1.80 meter lang geweest zijn. Ook hij heeft een normaal postuur. De man droeg kort donker haar. Ook droeg hij donkere kleding, ondermeer een halflang jack.

De derde verdachte zou de kleinste van de drie zijn. Naar schatting is hij tussen de 1.60 en 1.65 meter lang en heeft hij een stevig postuur. Ook hij had kort donker haar en donkere kleding.

Bron: Politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei