In de nacht van zaterdag op zondag rond 03.45 uur is een 26-jarige Nijmeegse in haar woning aangerand door een tot nu toe onbekend gebleven man. De vrouw liep vanaf een horecagelegenheid aan de Molenstraat via het Keizer Karelplein over de Groesbeekseweg naar haar woning in de Van Spaenstraat.

oen zij haar woning was binnengegaan en de voordeur wilde sluiten werd de deur door een haar onbekend gebleven man open geduwd. Zij werd in de hal van de woning door deze man mishandeld en aangerand. De vrouw heeft meermalen gegild terwijl de voordeur van haar woning niet gesloten was. Omdat de vrouw hevig gilde en zich verzette tegen het geweld vluchtte de man de hal van de woning uit in de richting van de Slichtenhorststraat.

De man heeft haar mogelijk vanaf het centrum van Nijmegen achterna gelopen. Zij droeg een zwarte wollen gladde jas en zwarte leren laarzen. Toen zij de Van Spaenstraat inliep kwam haar een fietser tegemoet. De politie zou graag in contact komen met getuigen die de vrouw eventueel op enige afstand gevolgd door de man hebben zien lopen en met name de fietser die haar in de Van Spaenstraat tegemoet fietste.

De man die de vrouw aanrandde is in de leeftijd van 25 tot 35 jaar, heeft een licht getint uiterlijk, heeft donker haar en is verzorgd gekleed.

Getuigen kunnen bellen met het telefoonnummer 0900-8844 of, als zij anoniem hun informatie willen geven, via Meldt Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0900-7000.
 
 
bron: politie Gelderland Zuid