Woensdagmiddag is een 39-jarige Nijmegenaar in zijn woonplaats aangehouden voor fietsendiefstal. De man werd gesnapt door een oplettende agent, die in zijn vrije tijd de man zag morrelen aan een fiets.

Een politieman was in zijn vrije tijd op het Koningsplein en zag de man met een schroevendraaier aan een fiets morrelen. Hierop hield de politieman de verdachte aan. Op het moment dat surveillerende agenten op het plein kwamen, werden zij benaderd door een onderneemster. De vrouw gaf aan dat de aangehouden dief, even daarvoor met een fles alcoholhoudende drank tegen haar een winkelpui had geslagen. De man had de fles daarna weer in zijn kleding gedaan. De verdacht kon zich bij de agenten niet legitimeren. Op het politiebureau bleek dat de verdachte een verblijfsontzegging had voor het Koningsplein. Voor alle strafbare feiten krijgt hij een proces-verbaal.

De opengebroken fiets is meegenomen naar het politiebureau, in afwachting van de rechtmatige eigenaar. Voor de verdere zaakafhandeling hoopt de politie dat alsnog aangifte wordt gedaan. Hiervoor is een raambiljet aangebracht op de plaats waar de fiets werd gepoogd weg te nemen.
 
 
bron:Politie Gelderland-Zuid

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular