Een 43-jarige man uit Nijmegen fietste zondagmiddag op de Nieuwe Mollenhutseweg met zijn dochter. Zij wilden de Krekelstraat inrijden. Van links kwam een 21-jarige automobilist uit Nijmegen die de man en zijn dochter geen voorrang gaf, waardoor zij vol in de remmen moesten.

De man riep naar de bestuurder dat hij hen voorrang had moeten geven. Deze reageerde hier agressief op door uit te stappen en tegen de man te schreeuwen dat hij door moest fietsen. Hierop riep de man op de fiets opnieuw dat hij voorrang had moeten geven. Dat pikte de bestuurder niet en liep op de man af, schopte tegen zijn fiets en sloeg hem meerdere malen in het gezicht.

Inmiddels waren er meer mensen om hen heen komen staan. De 21-jarige raakte in discussie met de omstanders en liep naar zijn auto om een ijzeren voorwerp te pakken. Hij liep op de man en de omstanders af, maar bedacht zich. Hij stapte in zijn auto en reed weg.

Een van de omstanders noteerde het kenteken, dat aan de politie doorgegeven werd. De politie is naar de woning van de man gegaan en heeft hem daar aangehouden.

Bron: Politie Gelderland-Zuid