Nijmegen: Valse biljetten van ̢? 50,- bij VierdaagsefeestenZaterdag 16 juli, de eerste dag van de zomerfeesten, zijn er in het centrum valse biljetten van 50 Euro uitgegeven. Met een flyer heeft de politie gisteren ondernemers in de binnenstad een aantal tips gegeven om de biljetten te herkennen. Met deze tips kunt ook u voorkomen dat u valse biljetten in uw bezit krijgt.

Als u het biljet tegen het licht houdt, kunt u de oranje ´0´ uit het getal ´50´ zien. Als deze nul niet mooi rond is en niet mooi aansluit, is het biljet mogelijk vals. U ziet dan ook dat de zilveren verticale lijn in het midden van het briefje een stuk minder duidelijk aanwezig is dan bij een echt biljet. U kunt daar makkelijk een scheurtje in maken, bij echte biljetten gaat dat moeilijker.

Het paarse getal ´50´ in het witte stuk op de achterzijde van het biljet moet ´schitteren´ en van paars naar bruin kleuren als u het beweegt, bij het valse biljet ziet u slechts een paars getal staan.
Als u het biljet stevig over een wit vel papier wrijft en er blijft geen verf achter, dan is het vals. Een echt biljet geeft af.
Als u met een Euromarker een streep op het biljet zet, verschijnt er op een vals biljet een bruine kleur. Bij een echt biljet zie je dat niet.

Bij een vals biljet is de inkt nergens dik genoeg om reliëf te voelen. Bij een echt biljet wel.

Bron: Politie Gelderland-ZuidComments are closed.
%d bloggers liken dit: