De week van de Vierdaagse en Vierdaagsefeesten is voor de politie Gelderland-Zuid een bijzondere week. Zij zorgt er samen met anderen voor dat iedereen kan genieten van de leuke evenementen, onder het motto ´ vriendelijk waar het kan, streng waar het moet´. Die vriendelijkheid komt ook tot uitdrukking in de zogenaamde freecard die de politie heeft laten maken.

Met deze gratis ansichtkaart laat de politie weten dat zij wil bijdragen aan de veiligheid van alle lopers en feestvierders, maar zeker ook aan gezelligheid. Maar de kaart heeft nog een tweede doel.

Werving vrijwillige politie

Wat niet iedereen weet is dat ook de vrijwillige politie tijdens de Vierdaagseweek keihard werkt.
Het korps Gelderland-Zuid beschikt over ruim 45 enthousiaste vrijwilligers, maar wil dat aantal binnen een paar jaar zeker verdubbeld zien. De ansichtkaart heeft dan ook als nevendoel vrijwilligers te werven. In de Vierdaagseweek wordt hij gratis beschikbaar gesteld aan iedereen die hem hebben wil.
Met de kaart kunnen lopers bijvoorbeeld aan het thuisfront melden hoe het ze vergaat tijdens de wandelmarsen en kunnen feestvierders iets van de geweldige sfeer in Nijmegen aan de rest van de wereld overbrengen.

De kaart is tijdens de Vierdaagseweek te krijgen in de restaurants en cafà©´s in Nijmegen, in alle politiebureaus en bij alle mobiele politieposten in de stad. Ook bij de verkeersregelaars die tijdens de intocht op vrijdag 22 juli op het kruispunt van ´Via Gladiola´ met de Groenestraat staan is de kaart te krijgen. Ook delen politiemensen langs de wandelroutes bij gelegenheid de kaarten uit.

Bron: Politie Gelderland-Zuid