NK Wakeboard Boot spektakel met record aantal deelnemersOp 13 en 14 augustus zal op de Bosbaan in Amsterdam het smart NK Wakeboard Boot plaatsvinden. Dit jaar is er een record aantal deelnemers van een bijzonder hoog niveau, zo doet zesvoudig Nederlands kampioene Denise de Haan mee. Zij haalde bij de World Games in Duitsland onlangs nog een gouden medaille bij het onderdeel wakeboard Cable.

In Enschede vond op 9 en 10 juli j.l. al het smart NK Wakeboard aan de Kabel plaats. Martijn Nuis werd daar nipt winnaar voor Marcel Doorgeest. De vraag is nu nog of Martijn Nuis op de Bosbaan act de presence kan geven. Door een enkelblessure moest hij helaas ook afzien van deelname aan de Wereld kampioenschappen in Hongarije aankomend weekend op 5, 6 en 7 augustus. De voorrondes van het NK Boot vinden plaats op zaterdag 13 augustus en de verwachting is dat de finales beginnen op zondag 14 augustus om ongeveer 12.00 uur.

Ook Denise de Haan, die afgelopen weekend Goud pakte op de WK Cable Wakeboarden neemt deel aan het NK Wakeboard Boot.

Het wakeboarden is een snel groeiende en zeer dynamische sport en behoort tot één van de zes disciplines die vallen onder de Nederlandse Waterski Bond. Het niveau van de riders stijgt momenteel sky high en daardoor wordt de basis steeds breder. De NWB heeft voor alle disciplines een topsportcoördinator aangesteld om alle talenten te helpen ontwikkelen en nieuwe te scouten.
De sport kent haar oorsprong in Amerika waar het begon als een combinatie tussen golfsurfen en waterskiën. De riders staan zijwaarts op een board en worden voortgetrokken door een kabel of een boot. Zij maken de meest spectaculaire sprongen en moves hoog in de lucht. Kijk voor meer informatie op www.smartnkwakeboard.nl en www.waterskibond.nl

Het smart NK Wakeboard op de Bosbaan is vrij toegankelijk voor het publiek.

bron:NWBComments are closed.
%d bloggers liken dit: