RIJSWIJK 12 november 2009 Met het toevoegen van zogenaamde fotokraam functionaliteit biedt online advertentiesite Winkelkraam.nl sinds kort de mogelijkheid om alleen de foto‘˜s van advertenties binnen een bepaalde categorie te bekijken. Op deze manier kunnen meer advertenties tegelijk worden bekeken, vinden bezoekers sneller de voor hen interessante advertenties en komen kopers dus sneller van hun koopwaar af. Bezoekers kunnen ook nog steeds op de traditionele manier door categorieën bladeren, al zijn de reacties op de fotokraam tot nu toe louter positief.

Alles gratis verkopen
Vorige maand nog breidde Winkelkraam.nl uit door een XML uploadmogelijkheid voor autodealers toe te voegen. Op dat moment werden er reeds 70.000 occasions aangeboden door zowel particulieren als bedrijven. Het grote aantal advertenties dat in korte tijd werd geplaatst heeft onder andere te maken met het feit dat het verkopen van alle soorten spullen gratis is.
Antiek, speelgoed, auto‘˜s en zelfs woningen kunnen via de online vrijmarkt gratis worden verkocht. Naast de vaste categorieën heeft Winkelkraam.nl vorige week een Sinterklaas en Kerst categorie geopend, speciaal voor alles dat met de feestdagen te maken heeft.

De webmasters van Winkelkraam.nl zijn erg tevreden met het succes van de fotokramen. à¢â‚¬Å“Iedereen die weleens iets heeft verkocht op een site als Marktplaats weet dat foto‘˜s ervoor zorgen dat je produkt sneller wordt verkocht. Zeker voor tweedehands artikelen geldt dat je als koper toch wilt weten in welke staat een produkt precies wordt aangeboden. Bovendien zorgen foto‘˜s ervoor dat artikelen waar minder vaak naar wordt gezocht, makkelijker worden verkocht. Voor ons was het dan ook een logische stap om foto‘˜s een prominentere plek op de site te geven, en met de fotokramen is dat goed gelukt.à¢â‚¬

Door naast het online snuffelen naar leuke koopjes gemakkelijker te maken ook streng te blijven letten op dubieuze advertenties, hoopt Winkelkraam.nl haar positie in de top 10 van Nederlandse advertentiesites te verstevigen. Met ruim 170.000 advertenties op de site, zo‘˜n anderhalf jaar na lancering, zal dat voorlopig geen probleem zijn.

Website: http://www.winkelkraam.nl