Nadat de Finse mobiele telefoonfabrikant deze zomer met veel succes aanwezig was op verschillende festivals en muziekevenementen, kondigt het bedrijf nu een nieuw hoofdstuk aan in zijn algemene muziekstrategie: een exclusief muzikaal partnership met de Nederlandse rockband Kane. Hiermee bevestigt Nokia zijn plaats in het muzieklandschap en verbreedt het zijn slogan ´Connecting people'. Nokia wil, naast heel wat andere initiatieven, ook mensen verbinden middels hun passie voor muziek.

Muziek is een belangrijk onderdeel van de strategie van Nokia en ligt inmiddels ook verankerd in Nokia's product portfolio. In 2005 zal ongeveer de helft van alle Nokia producten over een geïntegreerde FM radio beschikken. In 2004 heeft Nokia wereldwijd meer dan 10 miljoen toestellen met een geïntegreerde muziekspeler verkocht en het bedrijf verwacht dit cijfer volgend jaar op te trekken naar 40 miljoen.

"Wij zijn verheugd dat wij ons merk Nokia kunnen verbinden aan een van de meest populaire Nederlandse rockbands van de laatste jaren. Nokia en Kane zijn beide zeer succesvol op hun eigen terrein en deze samenwerking zal die posities slechts versterken  Verder heeft Nokia een lange traditie op het vlak van muziek en zien wij het met name als de volgende logische stap in het muziekdomein," aldus Emile Baak, algemeen directeur Nokia Benelux.

Kane en Nokia samen in Ahoy
Het exclusieve partnership betekent in de eerste plaats dat Nokia zal fungeren als hoofdsponsor voor het Kane-concert komende december in Ahoy', Rotterdam.

"Kane en Nokia hebben elkaar in deze samenwerking echt gevonden. Net als Nokia zijn ook wij continu bezig met de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van audio en video. De nieuwe Nokia 6680 met Kane Music Pack, uniek omdat hij onder meer onze twaalf eerste Kane-singles bevat, maakt het mogelijk om onbeperkt naar onze muziek te luisteren. Je mobiele telefoon heb je immers altijd bij je! Verder kan je met dit toestel ook surfen op het web, om dus altijd kane.nl te bezoeken, via email onze newsletters ontvangen en videoclips bekijken. Een betere manier om op de hoogte te blijven van Kane bestaat gewoon niet!" aldus de band.

6230i en 6680 Nokia Music Pack
Speciaal in het kader van het partnership met Kane brengt Nokia een Limited Edition Kane Music Pack uit. Hierin is, naast een Nokia 6230i of 6680, een Sennheiser koptelefoon opgenomen en een Multi Media Card (MMC) met daarop tal van exclusieve Kane wallpapers,  ringtones en ´The Best of Kane': twaalf songs speciaal geselecteerd voor dit originele en gelimiteerde Music Pack.

bron:Nokia