Het NOC*NSF heeft voor het langebaanschaatsen en de bobsleewedstrijden een aantal sporters genomineerd voor deelname aan de Olympische spelen in Turijn. Voor de wedstrijden skeleton zijn de eisen versoepeld. Als er sporters zijn die aan die eisen voldoen zou het voor het eerst in de geschiedenis zijn dat Nederlanders meedoen aan de Olympische Spelen op het onderdeel Skeleton.

Lange Baan Schaatsen
De Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KSNB) heeft de langebaanschaatsers Sven Kramer (10.000 m) en Carien Kleibeuker (5.000 m) voorgedragen voor nominatie. NOC*NSF heeft besloten het voorstel tot nominatie over te nemen.
 
Een nominatie wordt niet vanzelfsprekend omgezet in kwalificatie voor de Olympische Spelen van Turijn 2006. Daarvoor moeten de genomineerde atleten vormbehoud aantonen volgens de gemaakte afspraken tussen de betrokken bond en NOC*NSF.
 
Bobslee
Daarnaast heeft de Bob en Slee Bond Nederland (BSBN) een voorstel tot kwalificatie ingediend voor de piloten Eline Jurg en Ilse Broeders. NOC*NSF heeft besloten om de voordracht over te nemen en de piloten Jurg en Broeders te kwalificeren voor deelname aan de Olympische Winter Spelen Torio 2006.
 
Skeleton
Voorts heeft NOC*NSF besloten de kwalificatie-eisen voor skeleton te versoepelen naar aanleiding van het verzoek om heroverweging door de betrokken sporter en de BSBN. Bij de komende wereldbekerwedstrijden moeten kandidaten in het geschoonde klassement eenmaal bij de eerste tien en eenmaal bij de eerste vijftien eindigen om voor kwalificatie in aanmerking te komen. Een tweede mogelijkheid is voldoen aan een klassering bij de eerste vijftien op een geschoonde ranglijst van een WB-wedstrijd en een plaats bij de eerste zes van het EK.
 
bron:NOC*NSF