De vakjury van de verkiezing van de Fiets van het Jaar 2006 heeft de volgende fietsen genomineerd:
Batavus Amigo (stadsfiets 599,- euro)
Cannondale Vintage Nexus Headstock (stadsfiets 1.649,- euro)
Dahon Ciao P3 (vouwfiets 649,- euro)
Sachs Elo Cruiser (elektrische fiets 2.350,- euro)
Sparta City Seat (elektrische fiets 1.899,- euro)
Trek Navigator T-500 (hybride fiets 899,- euro)

In het weekeinde van 3 t/m 5 februari jl. heeft de vakjury uitvoerig een gevarieerd aanbod van 33 kwalitatief hoogstaande fietsen beproefd voor deze jaarlijkse fietsverkiezing. Bijna alle fietsen die ter beoordeling aan de vakjury werden aangeboden doorstonden ruimschoots de toets van de kritiek. Ondanks dat de kleurstelling van de modellen overwegend uit grijstinten bestond, kan allerminst worden gesproken van een kleurloos aanbod. Daarnaast lieten de elektrische fietsen zien dat deze categorie een belangrijke en interessante bijdrage levert aan de mobiliteit op twee wielen.
Uit de genomineerde fietsen zal binnenkort de Fiets van het Jaar 2006 worden gekozen en bekend worden gemaakt op vrijdag 17 maart a.s. tijdens de opening van de FietsRAI 2006 die plaatsvindt in Amsterdam RAI. Naast de toekenning van het predikaat Fiets van het Jaar 2006 heeft de vakjury de mogelijkheid enkele fietsen voor te dragen voor een Special Award Bij de beoordeling van de fietsen staan naast de verlangde rijeigenschappen verschillende criteria centraal waaronder constructie, afwerking, innovatie, ontwerp en natuurlijk de juiste prijs-kwaliteitverhouding.
Voor de negentiende opeenvolgende keer werd dit jaar de Fiets van het Jaar verkiezing georganiseerd door de RAI Vereniging.
bron:RAI