De afgelopen twee weken heeft de politie bijna dagelijks verkeerscontroles gehouden op de Zeswielen in Alkmaar. De controles leverden inmiddels 87 bekeuringen op. Maar dat hadden er veel meer kunnen zijn, want het tijdelijke inrijverbod wordt door veel automobilisten genegeerd.

Op de kruising Schinkelwaard-Zeswielen-H.Albrechtweg wordt een rotonde aangelegd. Bij de werkzaamheden is ervoor gekozen om de kruising geheel af te sluiten. Nadeel is dat dit voor extra verkeersoverlast zorgt, voordeel is echter dat de tijd die de werkzaamheden in beslag nemen beperkt kunnen blijven. Toch duurt het werk tot 14 mei 2006.
Het reguliere verkeer kan geen gebruik maken van de kruising en wordt omgeleid. Fietsers en bromfietsers worden omgeleid over de Molenkade. Voor de hulpdiensten (politie, ambulance en brandweer) is een tijdelijke noodweg gecreëerd. Omrijden zou in noodgevallen te lang duren. Voor de ambulance en de brandweer gaat het zelfs om een hoofd-uitruk-route. Ook de lijnbussen maken gebruik van de noodweg. In de praktijk blijken ook veel automobilisten over de noodweg te rijden. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan als op de noodweg het verkeer vast komt te staan.
De politie roept weggebruikers op begrip te hebben voor deze tijdelijk situatie en even om te rijden. Voor degenen die dit begrip niet op kunnen brengen blijft de politie gedurende de werkzaamheden streng en regelmatig controleren. Bekeuringen kosten € 50,00.
 
bron:Politie Noord Holland Noord